Dynamo puntgelijk met Landstede

AlgemeenBalRSZDoor de 1-3 uitzege gisteravond van Draisma Dynamo bij Prins / VCV zijn ze in de stand van de play-off poule, net als Landstede Volleybal, op 9 punten gekomen. Met wel één meer gespeelde wedstrijd, die de ploeg uit Zwolle vanavond tegen Rivo nog tegoed heeft.

Dynamo had veel servedruk, totaal 14 aces, waarvan Johan Oosting er 6 voor zijn rekening nam, en was ook blokkerend de betere ploeg (4 / 9 punten). VCV had zijn servepijlen gericht op voormalig clubgenoot Hugo Rijken, maar deze hield zich met 30 goede servepasses en slechts 4 fouten van de 40 keer dat de tegenstander op hem serveerde uitstekend staande. Harmen Arendshorst haalden zijn ‘normale kwantum’ aan wedstrijdpunten niet voor VCV, in de eerste set scoorde hij helemaal niet, in totaal kwam hij tot slechts 7 punten. Wouter Pilon (VCV) en Stefan Taanman (Dynamo) werden topscorer met allebei 18 punten. Renzo Verschuren scoorde blokkerend 4 keer voor de ploeg uit Apeldoorn.

In de openingsset pakte Dynamo na 11-11 het voordeel, ze liepen uit naar 12-16 en bleven tot aan het eind toe (21-25) leiden. Bij 16-18 was Prins / VCV dicht genaderd, echter werd richting de twintig (16-20) het vier punten verschil hersteld en vastgehouden. In de volgende set pakte VCV het initiatief bij de big points en werkte een 18-19 achterstand weg naar een 25-21 setzege. Volledig evenwicht in punten dus na twee sets.

In de vervolgsets bleek Draisma Dynamo de betere papieren te hebben voor de wedstrijdwinst. Ze kwamen in het tweede deel van de derde set (na 12-13) goed door en wonnen met 16-25. Ook de vierde doorgang ging met verschil naar de bezoekers uit Apeldoorn. Nu met 19-25. Draisma Dynamo speelt zaterdag tegen Rivo en Prins / VCV heeft opnieuw een thuiswedstrijd. Abiant Lycurgus komt naar Veenendaal.