Dynamo Tubbergen D1 wint bekerduel vs. Halley!

VoV, 16-09-2024. 6:51 uur. Dynamo Tubbergen dames 1 kon het team ten opzichte van vorig seizoen behoorlijk bij elkaar houden. Op de mid-positie bleven Noa Kamphuis en Isis Harink. Midspeelster Jilke Rikhof (Dynamo dames 3) maakt haar come-back in de Tubberger hoofdmacht. Marije Veldhuis, Lotte Voortman en Kimberly Smit bezetten ook dit seizoen de buitenkant en ook op de spelverdeelster-positie mogen Noor Bomhof en Meike Schrage de lijnen weer uitzetten.

Bij de diagonaal wel een nieuw gezicht. Carli Heithuis zal dit seizoen in het oranje spelen samen met Britt Hulsbeek. Meis Hulsbeek komt over van het tweede team en zal de libero-positie vervullen. De staf van de Topdivisionist is wel verandert. Rob Luyrink en Raymond Keemers zullen de trainingen en coaching op zich nemen. Kortom … een mooie mix van jeugd en ervaring.

Na een toernooi in Klazienaveen en Geesteren te hebben gespeeld mocht Dynamo dames 1 afgelopen zaterdag voor de beker aantreden tegen Halley dames 1 uit Wehl. De Tubberger hoofdmacht reisde niet helemaal compleet af naar Wehl. Marije kon nog niet aanwezig zijn en ook Meike kon door een blessure niet aantreden.

In de eerste set ging het tot 12-12 gelijk op. Vanaf dat moment schakelde Dynamo een tandje bij. Meer servedruk leverde een kleine voorsprong op die gestaag werd uitgebouwd. De gasten kwamen niet meer in de problemen en wonnen met 19-25.

In de tweede set gingen de oranje-hemden vrolijk door. Tot de 18 had Dynamo het beste van het spel en leek ook de tweede set naar haar hand te zetten. Niets was minder waar want vanaf dat moment werd Dynamo slordig. Bij 20-20 had Halley de achterstand ongedaan gemaakt. Gelukkig voor Dynamo kwam Noor met uitstekend serveerwerk en in combinatie met goede aanvalspunten was het gat weer 3 punten. Met 22-25 ging ook de tweede set naar de gasten.

In het begin van de derde set was Dynamo niet bij de les. Al snel stond het op een grote achterstand. Bij 12-4 voor Halley vluchtte Dynamo al voor de tweede keer in de time-out. Halley ging met steeds meer vertrouwen spelen en Dynamo kreeg het deze set maar niet meer op de rit. De 25-14 in deze set zegt alles.

Dit moest in de vierde set dus anders tegen de eerste divisionist. Halley dacht daar anders over en bleef uitstekend spelen. Dynamo bleef zelf veel fouten maken en via 6-1, 16-9 en 20-12 leek het erop dat een vijfde set de beslissing moest brengen. Gelukkig staat er het woord “leek”, want vanaf dat moment begon de Tubberger machine weer op volle toeren te draaien. Nu was het Kimberly die via de serve Halley onder druk zette.

Passes van Halley die ineens over het net kwamen waren een prooi voor een uitstekend spelende Lotte. Het geloof was weer terug en dat leverde lange rally’s op van 2 teams die knetterhard knokten voor elk punt. Op 21-18 kon Halley weer serveren. De side-out werd gepakt en via serves van Isis en Carli was het matchpunt op 22-24 daar. De thuisploeg scoorde nog 1 punt maar daarna maakte Lotte het op een fraaie wijze af voor Dynamo. Een zwaarbevochten 1-3 overwinning.