Een 1-3 zege voor Brezo / KBS Set Up

1617aktiefoto

VoV, 26-09-2016. 19:50 uur.  Na een aantal oefenwedstrijden in de voorbereiding stond voor Brezo / KBS Set Up zaterdag 24 september 2016 de eerste competitiewedstrijd op het programma. Set Up mocht aantreden tegen Rouveen Heren 1. Na het vertrek van een aantal spelers bij Set Up eind seizoen 2015 / 2016 moest trainer coach Hans Bruins puzzelen om zijn selectie rond te krijgen.  Ter completering van de eerste selectie zijn er twee ervaren spelers en twee jonge talenten doorgeschoven van Set Up Heren 2 naar Heren 1.

De eerste set er werd slordig begonnen. Set Up kreeg namelijk veel kansen om een grote voorsprong op Rouveen te pakken maar deze liet men echter liggen waardoor de set gelijk op ging.  Na een aantal goed serve series wist Set Up echter toch aan het eind van de set uit te lopen waardoor er toch makkelijk gewonnen werd. 18-25.

De tweede set ging Set Up door met het uitvoeren van de serviceopdracht van de coach Hans Bruins. Dit gaf in de 2e set ook weer een ruime voorsprong van vijf punten. Maar dit hield geen stand. Rouveen maakte goed gebruik van deze verslapping en kwam terug in de set. Op belangrijkste momenten verzilverde Rouveen de geboden kansen van Set Up en wist zo de set binnen te slepen. 27-25.

Rouveen kon in de derde set niet lang genieten van de setwinst aangezien Set Up de derde set getergd was en snel een voorsprong van acht punten pakte. Deze set niet meer uit handen gegeven. 18-25.  De vierde set ging Set Up nogmaals vol energie de set in waardoor Rouveen ook weer snel onder druk kwam te staan. Het einde van de set waren er nog wel een aantal slordige momenten in de pass en aanval van Set Up maar door de ruime voorsprong gaf dit geen problemen. De 4e set ging uiteindelijk met 19-25 naar de IJsselmuidenaren.

Brezo/KBS Set Up gaat door deze winst met een goed gevoel naar de volgende wedstrijd. Deze staat gepland op 8 oktober 2016 om 17:00 uur in en tegen Leeuwarden.

gh @ Vizier op Volleybal. Verslag en foto via webmaster vv Set Up IJsselmuiden.