Een grote 1 april grap voor US dames1

VoV, 05-04-2023. 2:25 uur. Door verschillende blessures van Fleur, Mathilde, Maaike en Aike begonnen we zaterdag met een kleine selectie aan de wedstrijd tegen AVV Keistad dames 1. De thuiswedstrijd was enorm spannend, we kwamen op een 0-2 achterstand en wisten het nog 2-2 te maken en verloren toen helaas de vijfde set met 18-20. Dit wilde we dit keer natuurlijk anders en gingen er alles aan doen om zo veel mogelijk punten mee terug te nemen naar Amsterdam.

We begonnen met Irie, Anouk, Saskia, Anneke, Sanne, Sophie en Benthe. De wedstrijd begon super goed, deden wat we moesten doen en maakte de kansen af die we hadden. Anouk serveerde even drie keer een ace achter elkaar  en de eigen foutenlast bleef laag. De eerste set werd dus ook 21-25 voor ons. In de tweede set gebeurde precies hetzelfde en deze set hebben we dus ook gewonnen met 18-25.

In de derde set gingen we er weer helemaal voor en hadden we er vertrouwen in dat we deze set ook zouden binnenslepen. We begonnen met een kleine 1-4 achterstand maar we wisten ons al snel terug te vechten. De set ging constant gelijk op en wij wisten toen als eerste een setpoint te krijgen en voor ons zou dit ook matchpoint betekenen. Helaas was de service van Keistad heel goed en ging de pass niet meer zo lekker en als de pass lekker lag werden de ballen niet afgemaakt. Helaas hebben we deze set niet binnen kunnen slepen en werd het 27-25.

Dan moest het maar in de vierde set gebeuren zodat we nog wel drie punten mee naar Amsterdam konden nemen. De vierde set verliep hetzelfde als de derde en Keistad trok helaas aan het langste eind, we verloren deze set met 25-23.

In de vijfde set moest het gebeuren. We begonnen supersterk en alles ging goed. We begonnen met een kleine voorsprong en de kantwissel was in ons voordeel. We zaten goed in de flow en gingen gewoon door. We kwamen op een 10-14 voorsprong, dat betekende matchpoint voor ons. Helaas ging de pass op dit moment weer wat minder en werden de ballen weer niet afgemaakt net als het einde van de derde en vierde set. Keistad heeft deze set uiteindelijk gewonnen met 16-14. Dat betekent dus een 3-2 verlies en helaas maar 1 punt.

Zaterdag 8 april hebben we geen wedstrijd op de planning staan en daarom kunnen we aankomende week extra hard trainen voor onze laatste wedstrijd van het seizoen op 15 april tegen Ledûb. Ledûb staat tweede in de competitie dus het beloofd een spannende wedstrijd te worden! Hopelijk na de overwinning op Ledûb gaan we het seizoen 15 april goed afsluiten met het eindfeest!

gh  @ VoV, verslag door #3 Aike Melenhorst, US Dames 1.  Foto John van Geenen.