Een twee-eenheid: Rivo en 41-NJ-XH

160229VCVvsRivo

De laatste uitwedstrijd ging naar Veenendaal.  Een historisch moment, zowel voor het team als voor de chauffeur.  Jarenlang door heel Nederland getoerd met een busje vol enthousiaste jongens en daar hebben we  veel prettige herinneringen aan overgehouden. Deze laatste rit kwamen veel anekdotes weer naar boven. Een goed teken, het was meestal een feest waarbij het interieur van de bus het zwaar te verduren had.

De parkeerplaats van Veenendaal –West weten we inmiddels prima te vinden. Binnen worden we vriendschappelijk onthaald door stafleden en spelers van Prins/VCV.  Het ene team is het andere niet. Maar we mogen gerust stellen dat we altijd een goede verstandhouding hebben gehad met het Veenendaalse gezelschap. We wilden vanavond toch graag nog een aantrekkelijke wedstrijd spelen. Voor VCV lag er nog zeker enige druk op de wedstrijd, ze konden zich nog plaatsen voor de play-offs door van Rivo te winnen in combinatie met een aantal geluksfactoren.

Enerzijds gunden we dat wel aan onze tegenstanders , maar anderzijds wil je ook geen kadootjes geven als je topsporter bent.  Maar Rivo begon de wedstrijd toch anders. De foutenlast was veel te hoog om nog een fatsoenlijke eerste set neer te zetten.  Verschillende keren haalden we met moeite de side-out binnen maar verprutsten deze weer met een foutservice , en dat schiet niet op. Een terecht en beschamend  verlies van 25-13 was op zijn plaats.

De tweede set begonnen we zelf wat beter en maakte ook VCV wat meer fouten. Rivo kwam wel snel op achterstand maar aan het eind van de set begonnen we op dreef te komen. Vanaf een tussenstand 19-12 wisten we toch nog de set met 25-22 af te sluiten. Wel 2-0 achterstand , maar het gevoel was een stuk beter.

In de derde set kwam dat ook tot uiting. Hoewel we serverend nog te veel fouten maakten namen we toch het voortouw en moest VCV achtervolgen. Het werd een spannende set die gelijk op bleef gaan , tussenstanden 5-5 , 18-18 , en 24 -24 geven aan dat de teams aan elkaar gewaagd waren.  Uiteindelijk pakken we deze set met 26-28. Leuk en spannend voor het publiek en fijn voor onszelf. In ieder geval geen 3-0 verlies.

De vierde set was VCV absoluut weer de betere ploeg. Maakten minder fouten en bouwden een voorsprong  van 17-12 steeds verder uit. Verdiend wordt deze set met 25-17 afgesloten en dus een 3-1 winst voor de thuisploeg.  Betreft Rivo en hun motivatie was het uiteindelijk nog wel een aardige partij geweest.Er zaten nog best mooie momenten volleybal in met aardige rally’s van beide kanten. Voor de Rivo mannen was het de laatste uitwedstrijd , VCV heeft er nog twee te gaan.

Jammer genoeg bleek na de wedstrijd dat ook voor VCV de kansen verdwenen zijn om play-offs te spelen. De uitslagen van de concurrerende teams waren voor hun teleurstellend.  Na een heerlijke tractatie van onze gastheren en enkele intervieuws met Rivo spelers en een warme douche zijn we via de grote M weer richting Rijssen gegaan.

Een gedenkwaardige terugreis…het was de laatste na duizenden kilometers met ons ouwe dieseltje. Lief trouw busje.. wat ben je dapper geweest. Wat heb je veel moeten incasseren. Bijna 3 ton op de klok , en ons nimmer in de steek gelaten. Je paste precies bij het team qua inzet…..41-NJ-XH  we zullen je nooit vergeten !

Zaterdag  aanstaande , 5 maart , komen we op de fiets. We spelen thuis in onze knusse Reggehal de laatste wedstrijd in de Eredivisie.  Alterno uit Apeldoorn heeft het voorrecht om een fantastische periode met ons af te sluiten.  Ook zij spelen die dag hun laatste wedstrijd van het seizoen. Ze degraderen niet , maar hebben helaas de play-offs niet gehaald in hun debuut jaar op het hoogste niveau.  De Rivo mannen willen nog voor de laatste keer vlammen voor het eigen publiek. Laten we er een fantastische wedstrijd van maken !

De wedstrijd begint om 17.00 uur ( i.p.v. 16.30 uur) en na afloop willen we op een feestelijke wijze spelers  / staf/ sponsoren / publiek en vele vrijwilligers bedanken voor hun inzet en bijdrage aan vele jaren topvolleybal in Rijssen.

(Wedstrijdverslag van Gerrit ter Harmsel, teammanager Rivo Heren 1. Foto Jan van den Noort)