Eenvoudige zeges voor Orion en Lycurgus

VoV, 23-09-2024. 5:33 uur. Nadat op zaterdag SV Dynamo met 0-3 bij Sliedrecht Sport had gewonnen en SSS thuis een 3-1 zege op VC Limax had behaald was het gisteren de beurt aan Orion Stars vs. PDK en Lycurgus vs. ZVH om hun eerste eredivisiewedstrijd van dit seizoen te spelen. Net als op zaterdag werden er eenvoudige zeges behaald. Zowel in Doetinchem als in Groningen werd het 3-0.

Orion Stars vs. Prima Donna Kaas Huizen werd 3-0 via 25-19, 25-15 en 25-16

Na de 0-2 achterstand voor de Orions Stars in de eerste set pakte Orion vier punten verschil bij 9-5, maar zag ook dat dit verschil door PDK bij 13-13 weer helemaal van de borden was. Tot 19-17 kon PDK blijven aanklampen, de serie naar 23-17 maakte daarna het verschil. Met 25-19 pakte de thuisploeg de eerste set.

In het begin van de tweede set liet Orion Stars zich niet verrassen en nam op de opslag van Bartunek vlot een mooie voorsprong (4-0). In het verdere verloop van de set hielden ze deze ruime marge bij 10-5, 15-10 en 19-13 ook vast. Ook de time out van PDK op 17-11 bracht daarin geen verandering. Met tien punten verschil (25-15) sloot Orion Stars de set af.

Ook in de derde set kwam Orion Stars vlot op een duidelijk verschil, echter nu slaagden de gasten erin om tot 8-7 terug te komen. Daarna pakten de Doetinchemmers het initiatief terug (16-10, 22-12) en sloten met 25-16 af.

Volgens de niet volledige Nevobo statistieken had Cas Abraham de meeste punten gescoord.

Onder DEZE LINK staat een prima fotoreportage van de wedstrijd door Hans van Dijk.

Lycurgus vs. ZVH: werd 3-0 via 25-23, 25-18 en 25-16

ZVH pakte brutaal een 0-4 voorsprong in de eerste set, die de thuisploeg echter bij 7-7 weer volledig ongedaan had gemaakt. Bij 10-11 ging ZVH nogmaals aan de leiding, echter wist Lycurgus dit naar 14-12 om te draaien en vanaf die tussenstand behielden ze het initiatief (18-16, 22-16). ZVH kon bij 22-20 en 23-22 het nog even spannend maken, voordat Lycurgus de set met 25-23 besliste,

De 6-2 werd in de tweede set een 8-7 tussenstand, vervolgens serveerde Parraguirre de Groningers naar 15-8.  Via 20-12 en 23-16 eindigde de set daarna in een 25-18 zege voor de thuisploeg.

Ook in de derde set komt de thuisploeg met 6-2 voor en het verdere verloop van de set met de tussenstanden 10-7, 16-8 en 20-13 heeft een soortgelijk verloop als de set ervoor. Nu pakt Lycurgus de winst onbedreigd met 25-16.

Van dit duel waren de statistieken nog niet voorhanden.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Hans van Dijk.