Eerste play-off punten voor VC Weert

18-SetUp'65-vc-Sneek-09-02-Via een 3-2 zege op VC Sneek heeft Weert gisteravond de eerste punten kunnen bijschrijven in de play – off poule.  En heeft daarmee  afscheid genomen van de hatelijke nul achter haar naam.  Weert staat nog wel zesde en laatste in de stand, Sneek blijft met 8 punten vierde.

De gasten uit Friesland hadden de beste start. Door scores van Marit Tromp (blok) en Klaske Sikkes (ace) stond er vlot 1-4 op het scorebord. Onder andere Judith Vroomen zorgde ervoor dat Weert de aansluiting kon maken bij 6-7.  Daarna liep Sneek gestaag uit naar een grote voorsprong. Via 8-14, 10-18 en 13-22 werd de 16-25 en de 0-1 gehaald.  Weert speelde in deze set met een te hoge foutenlast om succes te kunnen hebben.

Sneek ging op de ingeslagen weg door in de volgende set. Nam enkele punten afstand bij 6-8 en 8-11 maar kon dat voordeel niet vasthouden. Martine Kuijpers speelde effectief bij Weert en verzilverde alle ballen, die ze tot dan kreeg. Na 8-11 kantelde de set, de thuisploeg nam een 12-11 voorsprong en bleef daarna ook aan de goede kant van de score. Via 15-14, 17-15, 22-17 werd de setstand met 25-19 gelijk getrokken. Nu lag de foutenlast bij Sneek te hoog om kans op setwinst te hebben.

Weert maakte in de derde set korte metten met Sneek. Na de 6-4 stand liepen ze uit naar 11-4,  Martine Kuijpers had met 10 punten uit 10 set ups nog steeds een 100% score, net als Judith Vromen, die 6 van de 6 aanvallen binnensloeg. Sneek kreeg geen bal meer op de vloer en zag Weert via 17-6 naar 21-8 uitlopen. De volledige dominantie van Weert in deze set werd met 25-13 afgedaan. Setstand 2-1.

Sneek was echter niet verslagen, zelfs niet toen ze in de vierde set met 8-4 achter kwamen. De stand jojode tot 18-18 op en neer. Het werd 9-8 en 12-8, daarna 12-11 en vanaf die tussenstand ging het tot 18-18 gelijk op. De gasten sloegen toen het gaatje naar 19-22 en brachten dat verschil naar de finish. Na de 22-25 moest een vijfde set de beslissing brengen.

Daarin begon Sneek sterk, ze namen een 0-4 voorsprong en wisselden met 4-8 van speelhelft. Weert knokte zich terug, gaf niet op en nadat ze langszij waren gekomen ging in de verlenging van de verlenging om de winst. Uiteindelijk kon Weert na een spannende finale met 19-17 één play – off puntje meer bijschrijven dan VC Sneek.

Martine Kuijpers van Weert werd met 22 punten topscorer van de partij. Haar teamgenote Angelique Vergeer kwam tot 17 treffers. Bij Sneek scoorden Fenna Zeinstra (15 punten) en Monique Volkers  (14 punten) het vaakst. Judith Vromen maakte 5 blokpunten,

Zaterdag speelt Weert thuis tegen Vv Alterno en gaat Sneek naar koploper Sliedrecht Sport.  Zondag ontvangt Peelpush  Eurosped.

gh @ Vizier op Volleyba. Foto Rudy van ’t Rood. Sneek tijdens de time – out.