Eerste punten 2024/ 2025 voor SSS en SV Dynamo

VoV, 22-09-2024. 5:28 uur. SSS Barneveld en SV Dynamo Apeldoorn hebben de eerste zege en de eerste drie punten van het nieuw seizoen 2024/ 2025 binnen. SSS won thuis (verrassend) met 3-1 van VC Limax, dat vorige week verliezend finalist was in de Supercup. SV Dynamo kende geen problemen in het uitduel tegen Sliedrecht Sport. De thuisploeg kreeg geen setje mee. En bleef met de score drie keer beneden de twintig punten, waarvan twee keer zelfs heel ruim.

SSS kende met een serie naar 6-0 in de eerste set een geweldige start van het nieuwe seizoen. De thuisploeg bleef tot aan de big points een ruime voorsprong houden, daarna kwamen de gasten (na 18-14 en 21-19) nog op één puntje afstand bij 23-22, maar kregen toen drie punten op rij tegen voor de 25-22 eindstand.

Weinig verschillen waren er in de loop van de tweede set bij de tussenstanden 7-7, 10-12, 17-17 en 21-21. Teams deden hoegenaamd niets voor elkaar onder, echter was het deze keer VC Limax dat het beste eindschot had. Met een serie van vier aan het eind pakten ze de 21-25 zege voor de 1-1 stand.

SSS herpakte zich in de derde set, nam meteen drie punten afstand (4-1) en bouwde dat uit naar een ruim verschil in het midden van de set (15-8). Het ruime verschil bleef op de borden staan (19-13, 22-15), waarna de set met 25-16 naar de thuisploeg ging.

Ook in de vierde set waren de marges bij de tussenstanden gering bij 5-5, 11-10, 14-13 en 18-18. Ook nu bepaalde de betere finish de eindstand. Na 22-21 had SSS opnieuw drie keer achter elkaar succes en won de set met 25-21 en de wedstrijd dus met 3-1.

De thuisploeg was op alle scorende onderdelen beter, aanvallend vier punten, blokkerend drie punten en serverend zes punten. Stijn de Ruijter werd met 21 punten de topscorer van de partij. Bram Berger kwam tot 17 treffers. Bij VC Limax maakten Brian Melgarejo en Jackson Gilbert met respectievelijk 12 en 11 scores de meeste punten.

Sliedrecht Sport heeft het tegen SV Dynamo geen moment spannend kunnen maken. Na een even gelijk opgaand begin in de eerste set liepen de gasten uit naar tien punten verschil (5-15, 8-18) en gingen met een voorsprong van zes punten de finish over (19-25).

De tweede set gaf een soortgelijk beeld te zien, alleen duurde het nu na 1-5 en 5-12 tot 9-19 voordat SV Dynamo twee handen vol punten voorlag. En via 12-22 met die marge de set afsloot (15-25).

SV Dynamo had in de derde set ook geen kind aan de thuisploeg (2-11). De overmacht binnen de lijnen kwam deze keer met nog ruimer cijfers op het scorebord. Via 6-18 en 10-21 ging de winst met 10-25 naar de ploeg van Redbad Strikwerda.

Totaal 13 aanvallende punten scoorde Dynamo meer, liet 10 blokpunten meer noteren en serverend maakten ze 8 aces, terwijl Sliedrecht bij dat onderdeel op 0 bleef steken. Robin van Weerd van Dynamo werd met 13 punten topscorer, Youri Ebbelaar van Sliedrecht Sport kwam tot totaal 10 punten.

Vandaag staan nog de wedstrijden Lycurgus vs. ZVH en Orions Stars vs. PDK op het programma.