Eerste punten voor Sportsbar Donitas H1

1617Donitas

VoV, 17-10-2016. 15:50 uur. Vorige week maandag werd zoals gewoonlijk de wedstrijd van voorgaande zaterdag besproken binnen het team. Wat ging er goed, wat kon er beter, wat mistte er etc. Onze aanvoerder verwoordde het als: er is te weinig arrogantie en anderen voegden daar aan toe: ja klopt, we moeten met meer studentenbranie gaan spelen. En dat was dan ook de insteek bij de wedstrijd tegen Pelster Cito. We streden niet alleen voor de winst, maar ook voor een cadeautje van de coach mochten we met 3-0 winnen.

Voorafgaand aan de wedstrijd werden de mannen al vergeleken met gladiatoren en superhelden: mannen waar je als tegenstander bang van wordt. En dat Pelster / Cito bang was voor Donitas, was de eerste twee sets te merken. Met een lading arrogantie en met een hoop studentenbranie werden deze sets binnen gesleept. (25-20, 25-17)

De eerste overwinning en het cadeautje waren in gedachten misschien al bereikt. Maar dan komt de derde set. Misschien was er nu iets te veel arrogantie en werd er wat afwachtend gevolleybald aan de kant van Donitas. Gedurende de set ging het gelijk op maar doordat Donitas iets minder zorgvuldig speelde ging deze set naar Pelster / Cito. (23-25)

In de vierde set ging het weer lang gelijk op. Met de nodige wissels aan beide kanten werd er geprobeerd het verschil te maken. Bij Pelster werd even niet goed nagedacht en kwam er een ex-Veraclesser in terwijl er al een ex-donitater in het veld stond. Na een paar punten snapte ook de coach dat dit niet zou gaan werken en ging de ex-veraclesser weer naar de kant. Daarna pakte Pelster Cito het weer op.

Bij een voorsprong van 24-22 scoorde Donitas een punt en mocht Geoffrey serveren. De hele wedstrijd niet fout geserveerd en dus vol vertrouwen liep Geoffrey naar de achterlijn. Hij gooide de bal op zoals hij alle keren daarvoor ook deed. En toen serveerde hij snoeihard een ace. Onee toch niet, hij hield in, de bal kwam op de netrand, en viel aan eigen kant terug op de grond. Dit kost Geoffrey niet alleen een euro, het kostte Donitas ook de set.

In de vijfde set was te merken dat de vermoeidheid bij beide teams toenam. Peter was al toe aan zijn 5de shirtje zo veel energie had hij in de wedstrijd gestopt. Maar toch de laatste set: alles geven, herstel komt later. Waar de vedette bij Pelster Cito het niet waar kon maken, kon de vedette van Donitas Heren 2 dat wel. Terwijl Pelster Cito al op 13 punten stond, serveerde Auke een paar prachtige serves. Donitas won de vijfde set met 15-13 en mocht de eerste punten van het seizoen bijschrijven.

Een mooi resultaat na een mooie en spannende wedstrijd. Volgende week is er een bekerronde. We spelen in Hoogeveen tegen Olhaco, DIO Bedum en Veracles. Hopelijk tot dan!

gh @ Vizier op Volleybal. Wedstrijdverslag van Donitas heren 1. Foto Donitas.