Eerste seizoenswinst voor UEF Donitas

160229DonitasPeelpush

Na de reguliere competitie zijn nu voor ons de play-outs begonnen. Dit houdt in dat we samen met Oskam Taurus (Houten) en Peelpush (Meijel) in een poule zitten waarin we twee keer tegen elkaar spelen waarna het team met de minste punten degradeert uit de eredivisie. Oskam Taurus heeft twee punten gekregen, Peelpush 1 en wij nul door de ranking in de reguliere competitie.

Afgelopen zaterdag speelden wij de eerste play – out wedstrijd tegen Peelpush in de Struikhal. De tribunes waren goed gevuld ; Donitaters,vrienden,familie en andere volleyballiefhebbers. Er heerste een gezonde spanning. Na het clublied kon de wedstrijd beginnen. De startende zeven waren: Martine Stevelink, Siska Hoekstra, Fleur Savelkoel, Annelien Alons, Myrne Streunding, Annelies Dokter en Anoek Haan.

De eerste twee sets waren erg spannend. We kwamen in de eerste set terug van een 13-21 achterstand tot 23-23. Aan het einde konden we het net niet afmaken, met 23-25 ging de set naar de ploeg uit Meijel. De tweede set verliep hetzelfde; weer kwamen we terug van 13-21 tot 21-24. Met een goed blok pakte Peelpush de set met 21-25.

In de derde set moest het roer om. Na veel goede serves, aanvallen en blocks wonnen we de derde set met 25-15. Dit leverde vreugde op; zowel in het veld als aan de kant. Helaas raakte aan de overzijde van het net, Floor Berden geblesseerd. We wensen haar beterschap.

In de vierde set was de spanning terug in de wedstrijd. Deze set moest gewonnen worden om de vijfde set eruit te slepen en zo de kans om de wedstrijd te winnen. We wonnen deze set met 25-21 en het was dus 2-2.In de vijfde set kwamen we op een achterstand, maar zoals we de hele wedstrijd al hadden geknokt kwamen we nu ook terug. Via 4-8 werd het  13-13. De rust werd bewaard en de set werd gewonnen met 15-13.

Wat een heerlijk gevoel om eindelijk een keer te winnen! Komende woensdag spelen we tegen Taurus in Houten. Ben jij erbij? We spelen om 20:00 uur in de Kruisboog. UBBO!

We willen ons geweldige publiek bedanken voor jullie aanmoedigingen! Op dat er nog veel meer gewonnen wedstrijden mogen komen. HUP GEEL!

(Wedstrijdverslag door Lobke Overtoom, UEF/ Donitas. Foto door Erwin Pranger)