Eerste winst voor ZVH Dames1

VoV, 14-10-2024. 10:13 uur. Villa Dorrestein ZVH kregen zaterdag het team van VC WIK uit Groot Ammers op bezoek. WIK stond aan het begin van de wedstrijd boven Zevenhuizen, aan de dames de opdracht om dit te veranderen. In een spannende strijd wist Villa Dorrestein via de setstanden 25-23, 27-27, 25-21 en 14-25 de wedstrijd met 3-1 te winnen.

Trainer/coach Martin Rutten en assistent Michelle van der Knaap – Bijl startte met Marlies Nobel, Izzy van Spengen, Eden Wensveen, Julia Zwinkels, Larissa Lustig, Luca Hessing en libero Dorothée Kamerman,

Voor de Zevenhuizense dames werd het een moeizame start en keken ze al snel tegen een 3-7 achterstand aan. Langzaam wist Villa Dorrestein dichterbij te komen, mede door de hechte blokkering van Luca Hessing bij 10-10 was de stand gelijk. Hierna ontspon een spannende strijd waarbij de beide teams niets voor elkaar onder deden. Serverend wist Eden Wensveen de stand naar 23-22 brengen en bij 24-23 wist Larissa Lustig de set voor Villa Dorrestein af te sluiten met 25-23.

Met dezelfde opstelling werd aan de tweede set begonnen. Met een goede blokkering werd gelijk de toon gezet. Ook nu liet WIK zich niet zomaar wegzetten en kwam terug en wist na de gelijk opgaande strijd bij 8-12 te zorgen dat coach Martin Rutten een time-out moest nemen. Larissa Lustig wist direct met haar aanval de serve terug te halen. Langzaam kwam Zevenhuizen meer in hun spel en inmiddels was Jasmijn Stolk binnen de lijnen gekomen.

Bij 11-18 nam Vera Bruggeman de positie van Izzy van Spengen over. Bij 14-20 kwam Jasmijn Stolk aan de servelijn en wist met haar service WIK goed onder druk te zetten. Aanvallend wist Luca Hessing punt te scoren en was de achterstand verkleind naar18-21. In de eindfase wisten Eden Wensveen, Luca Hessing de stand op 25-25 brengen. Daarna kon de ervaren Vera Bruggeman met haar aanvallen de stand omzetten net 27-25.

In de derde set kwam Villa Dorrestein met de opstelling in het veld, die de tweede set tot een goed einde bracht. Nu namen de Zevenhuizense dames gelijk het initiatief maar kon niet verhelpen dat WIK door een sterke service weer langszij kwam, bij 6-6 nam coach Martin Rutten een time-out. Door het sterke verdedigen van libero Dorothée Kamerman liep het scoreverloop gelijk op en bij 9-11 nam Larissa Lustig de positie van Luca Hessing over. Dit zorgde ervoor dat Zevenhuizen weer een lichte voorsprong nemen en WIK kon deze bij 18-18 te niet doen. De opgelopen achterstand van één werd weer met sterke acties van Larissa Lustig tenietgedaan en uiteindelijk wist Eden Wensveen deze set met 25-21 uit te maken.

In de vierde nam Demi van Es het spelverdelen over van Marlies Nobel, maar zoals vaak gebeurt na 3-0 winst is de focus op de vierde set helemaal weg. WIK rook zijn kans een zorgde met veel aanvalsdruk dat zij een grote voorsprong pakte en deze niet meer uit handen gaven. Deze set werd dan ook met 14-25 een prooi voor de dames uit Groot Ammers.

Voor de dames van Villa Dorrestein staat zaterdag 19 oktober weer een thuiswedstrijd op het programma. In Swanla spelen zij tegen het team van Zovoc uit Zoetermeer en tegen dit team hebben zij weer kansen. De aanmoedigingen hebben zij zeker nodig. De wedstrijd begint om 16.15 uur

gh @ VoV, verslag en foto van Steef van Duin, ZVH.