Eerste zege van Donitas Dames 2

DonitasVoV, 17-10-2016. 15:18 uur. Zaterdag 15 oktober zou het zo ver zijn voor van Weering/Brainconsultant Donitas D2: winst. Na drie keer op een rij met 4-0 afgedroogd te worden, leek deze ver te zoeken. Toch kwam ‘ie na een vijfsetter tegen VC Sneek dames 2, onverwachts, zeer welkom, erg verdiend.

Bij aanvang werd de toon goed gezet met iedereen in de nieuwe (oude) trainingspakken en mooi op tijd. Zelfs coach Jaap wist op tijd te verschijnen. Helaas brak er een lichte paniek uit toen Merthe haar complete wedstrijdtenue in Haren bleek vergeten (toch zeker een dik kwartier rijden). Gelukkig toch om stipt half 5 iedereen compleet en wel uitgedost op het veld.

De eerste set wist Donitas een dikke voorsprong te behalen, mede door een aantal uitstekende service – reeksen van menig speelster. De positieve vibe zat er dit keer dik in en elke bal werd van de grond geveegd. Af en toe wist Sneek er nog een reeks punten uit te halen, maar deze set werd dan toch ruim binnen gesleept. En dat was nodig ook, want na 3 keer met 4-0 het veld af te zijn gespeeld is een setje winst pakken toch echt wel eens must. Goed voor het zelfvertrouwen. En voor de sfeer. 25-13 eindstand.

De tweede set bleek het iets minder te gaan, met name het verschil in de service werd zichtbaar. Waar er in de eerste set een hoge service-druk lag, ontbrak deze in de tweede set. Vandaar werd er met een kleine achterstand 21-25 verloren. Maar goed, de wedstrijd was nog niet gespeeld, en dit werd duidelijk in de derde set. Gevochten werd er, gestreden. Alles uit de kast. En het mocht baten: na een extreem spannend einde, met aan beide kanten een aantal servicefouten, wist Jill het laatste punt van de set te behalen met een snoeihard killer-éénmans blok op de buitenkant: 26-24.

Tot grote vreugde en plezier konden we ook deze set in de zak steken.  De vierde set zullen we maar snel vergeten, niet te veel woorden aan vuil maken. 11-25 verlies, snel door naar de vijfde set dus.

In de vijfde set wisten we, ondanks de grote achterstand in de vierde set, al snel een voorsprong te behalen. Met 8-6 op het scorebord werd er van kant gewisseld. De spanning was om te snijden. Zou het dan toch? Viel er hier ineens winst te halen? En ja hoor, met Whitney aan serve werd er een 18-16 overwinning behaald. Ontlading, vreugde, gegil en geschreeuw. Eindelijk! Was het slappe gelul over ‘het gaat steeds beter, we worden steeds moeilijker te verslaan’ toch niet zo’n slap gelul meer.  Eerste divisie brace yourselves, here we come!

gh @ Vizier op Volleybal. Wedstrijdverslag Donitas dames II.