Eerste zege WVC Volley D1 in 3de divisie

1617wvcdames1

VoV, 03-10-2016. 6:38 uur. De dames van WVC Volley zijn vorig seizoen kampioen geworden in de promotieklasse en komen dit seizoen dus uit in de derde divisie. Afgelopen zaterdag begon de competitie voor de dames uit Wierden. Nu ze in de derde divisie spelen, moeten ze soms ook iets langer in de auto zitten om een uitwedstrijd te spelen. Zo mocht het team van WVC Volley afgelopen zaterdag om 17.00 uur aantreden in Epe.

Voor de dames uit Wierden was het vooraf moeilijk in te schatten wat voor een wedstrijd het zou worden in Epe. Het is in het begin van het seizoen natuurlijk even aftasten hoe hoog het niveau is en wat WVC Volley kan brengen in deze klasse. Daarnaast zijn er ook enkele, voor nu nog, onbekende tegenstanders waardoor het lastig is om de kansen te kunnen beoordelen.

WVC Volley had de opdracht het eigen niveau te halen en hetgeen geleerd was in de afgelopen trainingen toe te passen in de wedstrijd. De dames uit Wierden begonnen dan ook vol enthousiasme en fanatisme aan de eerste set. In het begin van de set liep het gelijk op: beide teams haalden een redelijk niveau, maar ook werden er aan beide kanten eigen fouten gemaakt. De dames van WVC hebben nog enige tijd tegen een achterstand aangekeken, maar wisten de set toch naar zich toe te trekken (19-25). De eerste set van het nieuwe seizoen was binnen!

In de tweede en derde set kregen de dames uit Wierden de opdracht om meer servedruk te leveren en eigen kansen te benutten. Daarnaast moeten ze ervoor zorgen dat de foutenlast zo laag mogelijk zou blijven. De dames van WVC Volley begonnen zowel in de tweede als in de derde set matig. Ormi kreeg de kans een gaatje te slaan en de dames uit Wierden moesten steeds hard werken om het gaatje weer te dichten. Echter, ook in deze twee sets wist WVC Volley in het eind van de set het verschil te maken en sleepten ze ook set 2 (22-25) en set 3 (20-25) binnen.

De laatste set verliep niet zoals gehoopt. Veel eigen fouten, weinig servedruk en aanvallend bracht het team van Frank van den Noort ook te weinig. Deze set werd dan ook gewonnen door Ormi dames 1 (25-21).  Al met al een goede wedstrijd voor WVC Volley dames 1, waarin het team  mooie punten heeft gescoord, maar waarin ook fouten zichtbaar waren. Kortom, een wedstrijd om tevreden over te zijn!

De eerste vier punten zijn binnen en op zaterdag 8 oktober speelt WVC Volley dames 1 de tweede competitiewedstrijd om 14.30 uur tegen Krekkers dames 2 in Mariaparochie.

gh @ Vizier op Volleybal. Verslag WVC dames 1 via Myrthe Maris, foto idem.