Energo verliest weer vijfsetter

Selectie en staf van Energo / Flip SchoonmaakEnergo / Flip Schoonmaak heeft net als vorig week in vijf sets verloren, ditmaal tegen de nummer twee van de ranglijst,  Inter Rijswijk. Na afloop stonden de Beerse gezichten echter een stuk vrolijker dan vorige week. Na een spannende wedstrijd liet met Rijswijk ontsnappen maar snoepte wel twee sets af van de achtervolger op koploper PDK Huizen.

Inter Rijswijk kwam na de winst met 4-0 zaterdag in Apeldoorn tegen Dynamo naar Beers met de bedoeling om vijf punten op te halen en zo de druk op PDK Huizen op te voeren; immers, dan zou de achterstand nog slechts zes punten bedragen. Meteen vanaf het begin liet Rijswijk zien veel aanvallende mogelijkheden te hebben en vanaf 7-7 moest Energo het antwoord hierop schuldig blijven. Met maar liefst 15-25 werd het eerste wedstrijdpunt vlot binnengehaald. Energo was meteen wakker geschud. De Beerse ploeg moest het deze zondag doen zonder de geblesseerde spelverdeelster Linda Maassen en de zieke libero Annefleur Peters, die overigens voortreffelijk werd vervangen door Renske Daverveld, normaal spelend als passer – loper.

De tweede set begon Energo overtuigender aan de strijd en door een goede servebeurt van Greetje Gieben liep het uit naar 12-6. Toch haakte Rijswijk weer aan maar vanaf het 15e punt werd door Energo het verschil gemaakt en nadat Sanne van Sambeek, die deze wedstrijd weer haar vertrouwde niveau liet zien en de meeste punten scoorde, op 20-17 de servebeurt overnam was de strijd gestreden. Met 25-17 won Energo de tweede set en bracht de stand in evenwicht.

Ook de derde set speelde Energo in de hoogste versnelling en liet het Rijswijk volstrekt kansloos. Bij 4-2 had coach Slieker van Rijswijk zijn beide time outs al verbruikt maar Energo trok zich daar niets van aan. Steeds bleef de Beerse ploeg enkele punten voor en net als in de tweede set was het van Sambeek die de wedstrijd vanaf 21-19 uitserveerde.

De vierde set was Inter Rijswijk weer bij machte het Beerse aanvalsgeweld te beteugelen en door zelf veelvuldig te scoren was de vierde set snel beslist; bij 14-21 kwam Energo nog even terug in de wedstrijd maar verder dan 21-24 lieten de gasten Energo niet komen. Nadat het setpunt uiteindelijk was verzilverd stond er na 100 minuten een 2-2 tussenstand op het scorebord en in punten ook een gelijke stand over vier sets, 85-85.

De beslissende tiebreakset werd door Veerle vd Heuvel aangegrepen om zich te manifesteren want zij zorgde meteen voor een 4-0 voorsprong en ook voor het vijfde punt, 5-3. Nadat Rijswijk op 7-7 was gekomen werden de punten tot 9-10 beurtelings gescoord maar toen was de koek bij de thuisploeg op. Rijswijk hield het hoofd koel en speelde de vijfde set rustig uit en won deze verdiend met 10-15. Een 2-3 overwinning voor Rijswijk, die echter voor de ploeg uit het Westen voelde als een nederlaag. Door de twee verloren sets was Huizen  de morele winnaar doordat het de voorsprong op de nummer twee van de ranglijst op acht punten kon houden en daardoor met een gerust hart aan de slotfase van de competitie kan beginnen.

Energo heeft deze wedstrijd laten zien met de beste ploegen mee te kunnen maar de te smalle selectie brak de ploeg uiteindelijk op. Hopelijk is over drie weken bij de uitwedstrijd in Rijswijk weer iedereen van de partij om daar revanche te gaan halen voor deze verloren vijfsetter.