Enthousiast Krekkers pakt mooie zege

krekkers2RSZIn Mariaparochie stond gistermiddag de voor Krekkers en Vv Alterno II belangrijke confrontatie in de Topdivisie bij de dames op het wedstrijdprogramma. Krekkers stond met 17 punten uit 16 wedstrijden op de derde plek van onderen, Alterno II had drie puntjes meer en was de koploper van het rechter rijtje. Afstand nemen of aanhaken was de inzet van het duel, en dat in meer dan één betekenis gezien de uitwedstrijd van nummer voorlaatst Dynamo Tubbergen ( 16-12) bij koploper VC Zwolle.

Krekkers had veel servedruk en scoorde totaal serverend met 15 / 8 aces beter dan Alterno II. Tevens was de foutenlast, met een punt voor de tegenstander tot gevolg, bij Krekkers een stuk lager. Dit onderdeel leverde hen een 15 / 29 voordeel op. Genoeg om aanvallend (45 / 53) en blokkerend (6 / 7) het tekort te kunnen compenseren. Bij Krekkers was Marloes Smit scorend met een stuk of 19 punten erg productief, Anne-Britt Kneijnsberg liet er voor Alterno nog een paar meer noteren.

In de eerste set had Alterno de beste start. En meteen was de strijd om het eerste setpoint er één die er zijn mocht. De mooiste rally van de wedstrijd kon tot op dat moment zonder enige overdrijving gezegd worden. De rally eindigde met een omloopscore van Marloes Zinnemers,  ze ging zelf serveren en maakte meteen een ace, waarna Anne-Britt Kneijnsberg er blokkerend 0-3 van maakte. Het begin was voor Alterno, dat was wel duidelijk. Krekkers nam echter vlot over, via scherpe serves van Maureen Lesker en Karin Scholten, die beiden een ace sloegen, en een kill blok van Marloes Smit namen ze de leiding bij 5-4 over.

Op 6-6 ging Lotte Leukenhaus voor Alterno serveren, ze gaf pas weer af op 7-10, Bij 13-13 had Krekkers het verschil weer weggewerkt, mede door drie kadootjes op rij van Alterno. De strijd bleef gelijk opgaan tot 15-16, Krekkers forceerde met Lobke Dogger aan de opslag een gaatje naar 19-16, had echter op de servebeurt van Daphne Hendriks geen antwoord, waardoor het 19-19 werd. De volgende klap was weer voor de thuisploeg, nu sloeg Bente Olde Rikkert een aantal keren messcherp over het net, hetgeen o.a. middels 2 aces in een 22-19 voorsprong resulteerde. Nu gaf Krekkers het niet meer uit handen en via een kill blok van Marloes Smit werd de 25-21 eindstand op het bord gezet.

Scores Krekkers vs Alterno 1ste set: Aanval 12/12, blok 3/3, aces 4/2 en tegenstander 4/6

In set twee scoorden beide teams series, en maakten ze beide de achterstand ook weer ongedaan in de aanloop naar de twintig punten. Krekkers zette een 3-5 achterstand om in een 8-6 voorsprong, liep verder uit naar 13-6 maar moest op 13-10 en 13-13 in de time out om de serie van Alterno een halt toe te roepen. Dat lukte bij de laatste pauze, Henk – Jan Broekhuis scoorde het punt voor de coach toen de serve na de time out in het net belandde. Weer nam Krekkers het initiatief, via 14-14 liepen ze uit naar 17-15 en 19-16.

De veel vanaf de buitenkant scorende Anne-Britt Kneijnsberg maakte 19-17, waarna Sharon Nijhof naar de opslaglijn liep voor haar servebeurt. Een beurt waarop Krekkers in alle toonaarden het antwoord schuldig bleef. De dames aan het net ( Anne-Britt Kneijnsberg, Lotte Leukenhaus en Daphne Hendriks) rondden de aanvallen en de ‘dankjewel ballen’ gedecideerd af, een ace van Sharon maakte er 19-23 van. Daarna serveerde ze fout voor 20-23. Anne-Britt Kneijnsberg en een blok brachten de stand op 20-25 en 1-1 in sets.

Scores Krekkers vs Alterno 2de set: Aanval 10/14, blok 0/3, aces 4/3 en tegenstander 5/6

Alterno ging door in de derde set. Vanaf de buitenkant bestookten ze de verdediging van Krekkers, waar in het achterveld libero Romy Groothuis een prima partij stond te spelen. Ze was overal waar een bal van de vloer te halen viel. Alterno had een beduidend mindere periode na de 5-9 tussenstand. Er werd zowel voor henzelf als voor Krekkers gescoord. Vier mislukte aanvallen en twee scores van Marloes Smit brachten Krekkers weer op gelijke hoogte bij 11-11. Bij Alterno Marloes Zinnemers twee om en scoorde.

Op de side out ging het naar 12-13, met Marloes Smit aan serve sloeg Krekkers het gaatje naar 17-14. Alterno kwam nog terug tot 18-16, scoorde via Manon Zeeboer en Lotte Leukenhaus, maar de drie meter aanval van Marloes Smit voor 19-16 sloeg als een granaat in de verdedigingslinie, die daarna twee aces van Jorieke Letteboer moest incasseren. Krekkers leidde met 21-16. Liep uit naar 24-17 en maakte het af met 25-18. De vreugde over de setwinst straalde van de ploeg af. Blije en tevreden gezichten vierden de 2-1 voorsprong.

In de volgende set sloeg Krekkers het gaatje al vroeg in het begin. Een 3-2 stand werd naar 7-2 uitgebouwd. Mede door de hoge foutenlast bij Alterno liep het verschil op naar 16-8. Bij 20-14 had Alterno al een stuk of acht keer voor Krekkers gescoord, terwijl de thuisploeg nog niet één keer in de fout was gegaan. De 20-15 kregen ze pas het eerste kadootje. Alterno klampte aan, wilde zich niet gewonnen geven en scoorde weer via Marloes Zinnemers en Anne-Britt Kneijnsberg. Twee keer fout serveren  zorgde voor 22-18. De klap van Marloes Smit via de vingers leverde 23-18 op, maar steeds was er het gevoel dat Alterno nog niet verslagen was. Nogmaals fout serveren zette de stand op 23-19, een in het net geslagen aanval bracht matchpoint voor de thuisploeg. Via de netrand serveerde Karin Scholten de bal dood achter het net voor 25-19 en 3-1.

Krekkers had drie waardevolle punten in de Haambrink gehouden, Alterno II vertrok met lege handen naar Apeldoorn.