Eredivisie debuut Nesselande met zege

1617 Nesselande

VoV, 9-10-2016. 7:40 uur. DebutantNesselande VoorElkaar.nl is het nieuwe seizoen op het hoogste niveau met een 3-1 thuiszege op Coniche VC Zwolle begonnen. Toen de plankenkoorts na de eerste set (20-25) uit de ledematen was konden ze de regie overnemen, hetgeen na de 25-19 in de tweede set een 1-1 in sets betekende. De ruime 10-15 achterstand in de derde set werd via 14-17 en 18-20 veranderd in 25-23 winst, waarna de vierde set een duidelijke prooi werd voor de debutant. Tussenstanden in die set 12-7, 16-8 en 21-13, hetgeen in 25-20 eindigde. Chris van Mullem werd met 16 punten topscorer bij Nesselande. Jelle Hilarius van Zwolle werd dat van de wedstrijd met 20 scores.

Landskampioen Abiant Lycurgus ging overdonderend van start. De 25-9 in de eerste set tegen Advisie / SSS was een forse tik, die de gasten echter redelijk verwerkten. In de tweede bleven ze tot 20-18 goed bij, pas daarna kon Lycurgus doordrukken naar 25-21. In de derde set waren de verschillen weer groter, via 15-9 en 19-15 werd het 25-18 en dus 3-0. Sander Scheper had het vizier scherp staan, hij scoorde 24 keer, waarvan 4 keer blokkerend. Johan Oosting kreeg er voor SSS 10 op naam.

Draisma Dynamo vs Seesing Personeel Orion eindigde in 3-2 voor de thuisploeg. Daarvoor moesten ze wel een 1-2 achterstand in sets wegwerken. De openingsset was gelijkopgaand (16-16, 23-23) maar ging met het kleinste verschil naar Dynamo, daarna pakte Orion met 21-25 en 22-25 een 1-2 voorsprong. Dynamo kon er een tiebreak uit slepen na de 25-21 in de vierde set. Na de 5-4 in die set liepen ze uit naar 10-6 en sloten met 15-10 af.

Nico Manenschijn van Dynamo werd met 26 punten topscorer van de partij. Teamgenoot Renzo Verschuren kreeg onder andere 4 aces en 5 blokpunten op naam. Joris Marcelis maakte de meeste punten voor de bezoekers uit Doetinchem. Totaal 21.

Vallei Volleybal Prins was in de eerste set veel te sterk voor de TTP talenten (12-25), die zich in de tweede set redelijk herstelden en nu de score tot 20-25 beperken konden om in de derde met 25-19 de eerste setwinst van het seizoen te pakken. VVP draaide die setstand in de vierde om en won dus met 1-3.  Ivar de Waard werd bij TTP met 16 punten topscorer, bij VVP ging die titel naar Felix Meuer, die 21 punten liet noteren. Zijn collega Chris Ogink kreeg 7 blokpunten op naam.

SV Land Taurus was een maatje te groot voor ARBO Rotterdam Volleybal. Zij vertrokken met 0-3 winst uit de havenstad. Setstanden 13-25, 19-25 en 16-25.Alleen in de tweede set kon de thuisploeg tot pakweg de twintig (18-20) goed blijven volgen, in de overige sets had Taurus al vlot een behoorlijk gaatje geslagen, zoals bij 7-12 in de derde set.

En in Apeldoorn boekte Inter Rijswijk een 0-3 zege op Coolen Alterno. Setstanden 16-25, 15-25 en 22-25.  Tot 19-19 in de derde set bleef de spanning erin, toen liepen de gasten naar 20-23 en wonnen vervolgens. Met 3 aces en 9 aanvallende scores droeg beachvolleyballer Alexander Brouwer zijn steentje aan de winst van Rijswijk bij. Bij Alterno kwam geen speler in de dubbele cijfers met de gescoorde punten.