Eurosped kan Sliedrecht niet de baas

Team + staf

VoV, 23-10-21016. 21:00 uur. Eurosped had vanmiddag het ongeslagen en door iedereen tot titelfavoriet bestempelde Sliedrecht Sport op bezoek in de IISPA. Het zou er gaan stormen, was de weersverwachting, dus hadden we maar een extra borstrok aangetrokken. En voor de geluidsoverlast hadden we  een paar watjes in de oren gedaan, dat is soms wel zo prettig, dan hoor je alle commentaren ook niet.

Nou het viel allemaal reuze mee hoor, het sporthallen KNMI kon code rood na een set alweer herroepen, de watten konden eruit en we konden Sliedrecht Sport met nog af en toe een hapering de wedstrijd redelijk rustig zien uitspelen. Er werd niemand van het veld geblazen, de communicatie binnen de lijnen had geen last van het lawaai. Twee keer laaide het weer in alle heftigheid op, maar dat had meer te maken met scheidsrechterlijke beslissingen en de vermeende benadeling van de thuisploeg.

Sliedrecht begon met Ilse Jansen, Esther Hullegie, Nienke de Waard, Lynn Thijssen, Carlijn Ghijssen – Jans en Lisa Vossen. Libero was Florien Reesink. Eurosped had als starting seven Judith Kamphuis, Eline Gommans, Rinske Hofste, Daphne Knijff, Carlijn Koebrugge en Rochelle Wopereis. Libero was Kim de Wild. Deze dames moesten er voor goed gevulde tribunes aan de ene lange zijde een stormachtige wedstrijd van maken.

Eurosped had de betere start, maakte minder fouten en had bij 5-2 de wind volop in de zeilen. Sliedrecht kwam niet los, leek de handrem er nog op te hebben en kwam maar heel moeizaam op gang. Esther Hullegie en Carlijn Ghijssen – Jans gaven de bezoekers even een voorsprong (7-8), maar die was na een foutserve ook weer heel vlot verdwenen. Rinske Hofste en Eline Gommans scoorden de punten voor de 12-10, na de 12-11 kreeg Eurosped een hattrick aan punten kado, waardoor ze naar 15-11 uitliepen.

Rochelle Wopereis deelde in haar servebeurt de definitieve genade klap uit. Van 15-12 naar 20-13. Sliedrecht nam haar tweede time out, en kreeg vervolgens ook de 21-16 op het scorebord. Na de 23-17 serveerde Daphne Knijff twee aces, waarmee de strijd beslist was. De cijfers bij de eerste set waren aanval 11/9, blok 1/2,  aces 3/1 en foutenlast 5/10. Sliedrecht was gewoon te gul in deze set.

Met twee aces afsluiten in set één en er in set twee maar meteen met één beginnen, dat deed Daphne Knijff. Teams deden tot pakweg 7-7 niet voor elkaar onder, het ace van Inge Molendijk, die in de tweede set in de basis was gestart, gaf Sliedrecht een 7-8 voorsprong. Vervolgens vlogen de tussenstanden als een windvaantje heen en weer. Van 7-8 naar 11-8 naar 11-12, 12-15 en 13-17. Mede door een drietal treffers van Celine Keijsers in deze periode bleef Sliedrecht de toonaangevende ploeg. Bij 16-21 leek de set gespeeld, echter niets was minder waar.

Met twee driepunters, waarin Carlijn Koebrugge en Daphne Knijff, twee aces,  een groot aandeel hadden, was Eurosped bij 22-22 ineens weer naast Sliedrecht. De koude wind sloeg de ploeg om het hart, zeg vanaf 7-8 constant aan de leiding gaan en dan ineens met de tegenstander op gelijke hoogte geconfronteerd worden, dat is schrikken geblazen, daarom ook de time out van Matt van Wezel. Gelukkig voor Sliedrecht volgde er een foutserve, na de score erna door Esther Hullegie ging Jan Berendsen de time out in. Maar de omloopbal, die volgde, belandde buiten de lijnen voor 22-25. Het was 1-1, waar het ook 2-0 had kunnen zijn als het Eurosped even voord e wind was gegaan. Cijfers in deze set aanval 9/8, blok 1/2, aces 5/5 en foutenlast 10/7.

In de derde set moest Eurosped eerst de scoringsdrift van Esther Hullegie zien te bedwingen, voordat het zelf aan punten maken kon gaan denken. De 4-6 werd omgezet in 8-6, onder andere door rake klappen van Judith Kamphuis. En opnieuw had Daphne Knijff een tweetal aces in petto, waarmee ze de stand naar 12-9 voor de thuisploeg tilde. De vreugde was van korte duur. Sliedrecht maakte gelijk (12-12), kwam met 14-12 achter, maar had toen nog een dubbelslag achter de hand.

Via 14-16 werd het 15-19, Nienke de Waard sloeg er vlot een aantal vanaf rechtsvoor in, Eurosped ging bij 16-21 de time out in, maar had geen succes. De Waard maakte na de pauze 16-22. Na de foutserve voor 19-24 kwam Daphne Knijff weer aan de opslag, na twee aces leek het er waarachtig op dat Sliedrecht een beetje in paniek kwam, bij 21-24 haalde Matt van Wezel de ploeg opnieuw naar de kant. Lea van Rooijen sloeg daarna het laatste punt op het scorebord.  Cijfers in deze set waren aanval 10/15, blok 0/3, aces 5/2 en foutenlast 5/6.

Bij Eurosped ging in  de vierde set de storm definitief liggen. Aanvallend kon de ploeg geen vuist meer maken, maar door een vijftal kadootjes van Sliedrecht konden ze tot 6-8 redelijk blijven volgen en door een aantal rake klappen van Daphne Knijff bij 9-8 en 11-10 zelfs de leiding overnemen. Sliedrecht kwam even heel moeilijk aan de punten, was van Eurosped afhankelijk.

Na de 11-11 kwam Lynn Thijssen aan de opslag en bij 12-17 gaf ze pas weer af. Het gaatje was geslagen en werd door Ester Hullegie, Carlijn Ghijssen – Jans en Ilse Jansen nog verder uitgebouwd. Naar 12-20 en 14-23. Een ace en de dankjewel score van Lynn Thijssen maakten bij 14-25 een eind aan de set. De cijfers aanval 4/11, blok 2 /3, aces 1 / 3 en foutenlast 8/7.

Al met al een duidelijk terechte zege voor de gasten, die ongeslagen zijn gebleven en samen met Springendal Set-Up ’65 aan de kop van de Eredivisie vormen.

Voor de statistieken, Daphne Knijff serveerde volgens ons totaal 9 aces. Een respectabel aantal.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Eurosped.