Eurosped opnieuw met lege handen

VoV, 15-10-2017. 12:33 uur. Eurosped speelde gisteren, na de uitwedstrijd van vorige week tegen Coolen Alterno, opnieuw buiten Vroomshoop. Deze keer ging de reis naar Friesland, waar VC Sneek de tegenstander was.  Voor Eurosped een tegenstander die hen in het verleden al vaker de voet dwars had gezet als het om de punten ging.

De beginfase van de eerste helft was tot aan pakweg 13-4 een gelijk opgaand duel. Wel is waar dat Eurosped na een 5-6 voorsprong met 10-8 achter kwam, maar deze verschillen waren niet echt noemenswaardig. Met een serie van vijf punten, die begon met een omloopscore van Eline Gommans en eindigde met het tweede ace van Rochelle Wopereis bij 10-13 werd een gaatje geslagen in het voordeel van de bezoekers. Sneek antwoordde via een score van Paula Boonsta, een volledige mishit van Daphne Knijff maakte bij 13-13 weer gelijk. Ze corrigeerde het zelf met de 13-14 via het blok.

Met Roos van Wijnen aan de serve sloeg VC Sneek daarna zijn slag. Roos serveerde haar team naar 19-14, waarop Jan Berendsen zijn ploeg naar de zijlijn haalde. Judith Kamphuis haalde de opslag terug en even later scoorde Eline Gommans met een midaanval de 21-17.  Op 22-20, na een driemeter score van Judith Kamphuis,  ging Petra Groenland de time out in, zonder succes Rochelle Wopereis maakte met een tweede bal de aansluiting. Paula Boonstra herstelde het verschil van twee punten, de foutserve van Sneek hield de spanning er bij 23-22 nog in.  Opnieuw Paula Boonstra en een kadootje van Sneek maakten er 24-23 van, waarop Roos van Wijnen vanaf linksvoor hard raak sloeg voor 25-23.

VC Sneek liep in de tweede set uit naar 8-4, de time out van Jan Berendsen was het beginsignaal voor de inhaalrace die pas bij 8-8 stopte. Carlijn Koebrugge, een lobje van Judith kamphuis en een kill – block van Carmen Oude Luttikhuis en Carlijn Koebrugge maakten gelijk. Vervolgens ging het gelijk op met tussenstanden 11-12, 14-13 en 16-15. Daarna kon VC Sneek de set naar zich toetrekken. Het verschil bij 21-16 was voor Eurosped niet meer te overbruggen, ze kwamen nog terug tot 24-21 voordat opnieuw Roos van Wijnen het laatste en beslissende punt erin joeg voor 25-21 en 2-0.

Eurosped ging in het begin van de derde set een aantal keren met aanvallende missers en een netfout de fout in, waardoor de stand vlot naar 7-2 liep. Daphne Knijff (ace) en een rake klap van Carmen Oude Luttikhuis verkleinden het verschil naar 8-5. Bij 13-7 en 16-7, na een blessure behandeling van Judith Kamphuis (enkel ?, werd van veld gedragen) ging Jan Berendsen de time out in. In de hoop de serie te kunnen breken. Dat lukte, maar leverde slechts op zich zelf staande punten op. Via 18-9 en 22-10 ging de set met heel veel verschil naar de thuisploeg. De laatste twee punten gaf Eurosped kado middels een foutserve en een mislukte set up.

Volgende week speelt Eurosped de eerste thuiswedstrijd. Tegenstander is dan Springendal Set-Up ’65.