Eurosped verliest in Apeldoorn

Team + staf

VoV, 18-12-2016. 12:37 uur. Tussen de twee CEV Cup wedstrijden tegen het Tsjechische VK UP Olomouc in had Eurosped competitie verplichtingen in Apeldoorn tegen Coolen Alterno. Om Flamingo’s in de stand voor te blijven hadden de Almeloërs minimaal één puntje nodig. Dat lukte niet, na de 3-0 nederlaag van Eurosped en de 3-0 winst van Flamingo’s is alleen het betere setgemiddelde de factor de in Eurosped voordeel doorslaat. Flamingo’s is in punten naast de ploeg van Jan Berendsen gekomen. (beide 13-24)

Eurosped nam in de eerste set een 3-5, 5-7 en 7-11 voorsprong. Het verschil kreeg Alterno vlot ongedaan gemaakt, sterke opslagen veranderden de achterstand in een 14-12 voorsprong, waarna Eurosped gedoemd was te achtervolgen. Aanvankelijk konden ze nog redelijk goed bijblijven (16-15) maar het gaatje van drie punten bij 18-15 kregen ze niet meer dicht. De set ging met 25-18 naar de thuisploeg.

In de tweede set nam Alterno reeds vroeg een voorsprong en dwong de gasten zo opnieuw in de achtervolging. In het middendeel was Eurosped dicht genaderd (13-12), maar moest daarna toch weer afhaken. Via 21-18 werd het 25-22. De verschillen werden in de derde set nog een stukje groter. Al vlot stond Eurosped met 10-2 achter en begon eigenlijk aan een mission impossible deel III om dit verschil weer in te lopen. Na 17-9 konden ze met een 2 om 4 score wat terugdoen (19-13) maar al met al was het bij lange na niet toereikend om echt bedreigend te worden. De set ging met 25-18 naar Alterno.

Op serve en blok deden de teams niets voor elkaar onder. Alterno maakte één puntje meer via de opslagen, Eurosped blokkeerde een keer vaker raak. Serverend onderscheiden zich Carlijn Oosterlaken en Eline Timmerman met 4 aces. Rinske Hofste maakte via haar opslag 3 directe punten voor Eurosped. Het was 18/18 op deze onderdelen. Aanvallend kwam Alterno een stuk beter voor de dag met een 34 om 19 score. Qua foutenlast deden de teams met 21 om 23 directe punten voor de tegenstander weinig voor elkaar onder.

Bij Eurosped scoorden vier speelsters zeven keer, te weten Charlotte Haar, Judith Kamphuis, Eline Gommans en Rinske Hofste.  Alterno speelster Linda te Molder werd met 17 punten de topscorer van de partij.

Aanstaande woensdag speelt Eurosped de return voor de CEV Cup, de bekerwedstrijd tegen Springendal Set-Up ’65, die voor woensdag gepland stond is uitgesteld. In Olomouc moet de ploeg met 0-3 of 1-3 winnen om een golden set af te dwingen.