Flamingo ‘s blijft op kampioenskoers

teamfoto2015nieuw

“We hebben hier twee punten gewonnen, en niet één verloren.” Flamingo’s trainer Jacek Ziemba was zaterdagavond in de Alternohal in Apeldoorn van mening dat de koploper in de Topdivisie tegen middenmoter Alterno 2 een goede prestatie had neergezet. “De tegenstanders kennen ons inmiddels, en stellen zich op ons spel in”, vervolgde de Ziemba, die zag dat zijn ploeg voor de tweede opeenvolgende maal een vijfsetter tot een goed einde wist te brengen.

Evenals in Utrecht, wees Flamingo’s in Apeldoorn de reserves van Alterno in de eerste set terug. Daarvoor spraken de Roze Vogols  hun veerkracht aan. Thuisploeg Alterno zette Flamingo’s al snel op grote achterstand (6-0). Beetje bij beetje vochten de Gennepsen terug. Toen bij 19-20 Flamingo’s voor het eerst de leiding nam, was de ban gebroken. Met 19-25 was de eerste set een prooi voor de Roze Vogols.

Met bij vlagen hoge servicedruk en een sterk blok liep Flamingo’s in de tweede set uit naar een comfortabele 9-14 voorsprong. Alterno vocht terug en achterhaalde Flamingo’s. Vanaf een 17-16 achterstand waren de Roze Vogols gezien. Via 22-18 en werd met een 25-20 setwinst de stand gelijk getrokken.

Een sterke servicereeks van captain Steffie Janshen bezorgde Flamingo’s in de derde set een 1-6 voorsprong. Opnieuw werd die marge prijsgegeven. In een tumultueus duel met een rode kaart voor Rachel Feron liep de koploper achter de feiten aan. Alterno profiteerde van de Gennepse onmacht en nam na een 25-19 setwinst de leiding (2-1).

De koploper toonde karakter en wist met vol overgave een niet ondenkbeeldige 3-1 nederlaag af te wenden. In een set met lange rally’s toonde Flamingo’s aan de sterkste te zijn. Via 16-25 werd het 2-2.

In de beslissende vijfde set dreigde het alsnog fout te gaan. Alterno opende sterk met kwam snel op 4-0. Met een 8-4 achterstand wisselde Flamingo’s van speelhelft. Langzaam maar zeker zag Ziemba zijn ploeg terugkomen en de leiding nemen. De Roze Vogols kwamen op matchpoint (12-14) maar zij verspeelden de service aan Alterno (13-14). De Gennepse coach greep een op het nippertje aangevraagde time out aan om de opponent uit het ritme te halen. En met succes. De Apeldoornse foutservice bracht Flamingo’s de zwaarbevochten overwinning (13-15).

De opluchting in het Gennepse kamp was groot. Opnieuw bleef Flamingo’s ongeslagen. Dat de 2-3 winst niet drie maar twee punten opleverde, deerde de Roze Vogols niet. Ook het nieuws dat concurrent Apollo (3-1 winst op Sudosa Assen) weer een punt inliep kon de vreugde niet temperen.

(Bron: Jos Gröniger, Perschef Flamingo’s Dames 1)