Flamingo’s laten veer bij Set-Up ‘65

1617TeamfotodeKok

VoV, 23-10-2016. 8:17 uur. Was het een afleidingsmanoeuvre of misschien een sportieve kleding oorlog, wie het weet mag het zeggen, maar de neutrale toeschouwer die bij het inspelen van de teams de Schalm binnenkwam was snel op het verkeerde been gezet, toen er een ploeg in zwarte inspeelshirts en één ploeg in het roze (zie teamfoto) aan het warm draaien was. Later werd duidelijk dat het zwart bij de Flamingo’s hoorde, toen de wedstrijdshirts aangetrokken waren. Het was gezellig vol in de Schalm, beide teams hadden hun fans op de tribune zitten en die zorgden bij toerbeurt voor het nodige kabaal en luide aanmoedigingen.

Flamingo’s begon met Rochelle Feron, Lynn Blenckers, Steffi Janshen, Shannon Gerhardt, Joska Fransen, Nienke Rovers en libero Ireen Koenen. Brahim Abchir stuurde Melanie Grob, Kirsten, Ilse en Carmen Oude Luttikhuis alsmede Loes Engbers – Hollink, Daphne Giesselink en libero Carmen Arens het veld in.

In de eerste set liep het scoreverloop tot aan de 12-11 voor Set-Up ’65 gelijk op, de foutserve zette de gelijke stand op de borden. Met Lynn Blenckers aan de opslag konden de gasten naar 12-15 uitlopen, de foutserve maakte er 13-15 van. Bij Set-Up had Kiki von Piekartz op 9-8 de spelverdeling van Melanie Grob overgenomen, zij bleef de rest van de wedstrijd die rol ook vervullen. De zusjes Oude Luttikhuis scoorden 16-15 en na de 17-16 haalde Nienke Rovers de opslag weer naar de opslaglijn bij Flamingo’s. Shannon Gerhardt perste er een serie moeilijke opslagen uit, die twee keer een ace opleverden.

Op 17-20 haalde Brahim Abchir zijn ploeg naar de kant, een hele harde klap van Kirsten Oude Luttikhuis maakte er na de pauze 18-20 van. Kirsten ging zelf serveren, stond daarmee aan de basis van 19-20 en 20-20 (ace) en werd na de time out op die stand afgelost door Merle Baasdam, die ook prompt een ace sloeg, 21-20. De foutserve maakte vervolgens weer gelijk. De dubbele wissel had even daarvoor Flamingo speelster Brechtje Kraayvanger in het veld gebracht, ze scoorde 22-22, Lynn Blenckers maakte 22-23. Het slotakkoord was voor Set-Up, een harde uithaal zorgde voor 23-23 en twee blokpunten (Carmen en Loes) maakten de winst tot een feit. Cijfers in deze set. Aanval 12/10, blok 5/1, aces 3/3 en foutenlast 9/5.

In de volgende set wist Flamingo’s met Joska Fransen aan de opslag een 9-6 achterstand om te buigen naar een 9-12 voorsprong. Veerle van den Heuvel en spelverdeelster Rochelle Feron scoorden de punten. Set–Up moest in de achtervolging en kreeg daarbij de nodige steun van de kadootjes van de Flamingo’s. Bij 14-15 waren ze op één punt genaderd, Loes Engbers – Hollink bracht haar team met twee scores voorbij de Roze Vogols. Het antwoord van Nienke Rovers mocht er ook zijn, twee aces, na een Set-Up foutserve zorgden voor hele snelle punten en een snelle gewijzigde 16-18 stand.

Op 19-20 liet Set-Up de bal zomaar binnen de lijnen vallen, waarop Brahim de ploeg subiet naar de kant haalde. En hij scoorde zelf middels de foute opslag van Flamingo’s. Op 21-21 gingen de Flamingo’s naar de zijlijn. Een potje ping pong volleybal op 21-22 zorgde uiteindelijk voor de 22-22 stand, de (onpartijdige) lijnrechter gaf de opslag van Set-Up daarna in, maar de eerste scheidsrechter meende het beter te hebben gezien en overrulde hem en gaf het punt aan Flamingo’s. (22-23). Kirsten maakte gelijk, Nienke Rovers zette haar team op setpoint en met een ace van Lynn Blenckers werd het verzilverd. De cijfers in deze set: Aanval 10/10, blok 3/3, aces 1/4 en foutenlast 8/9.

Met de 1-1 setstand werd aan de derde set begonnen. En dat was weer een nagelbijter. Steeds als een team meende het verschil te hebben gemaakt, toonde de tegenstander veerkracht en kwam keihard terug. Bijvoorbeeld na de 7-5, Flamingo’s knalde er met 7-9 voorbij. Bijvoorbeeld na de 7-9, Set-Up ging er met 11-9 keihard, onder andere via twee aces van Daphne Giesselink,  overheen. En bij de 12-13 deed Flamingo’s zich met een hele serie fouten bijna zelf de das om toen de stand naar 16-13 werd getild.

Maar opnieuw wisten ze de achterstand weg te werken, mede omdat Brechtje Kraayvanger wel in een heel productieve bui was in die periode. Zij maakte zo ongeveer in haar eentje het verschil goed, bij 19-20 ging Flamingo’s weer aan de leiding en even later hadden ze het beslissende gaatje geslagen (21-23). Op 22-24 was de winst voor het grijpen, de kansen waren er, maar werden niet benut. Met een score van Ilse Oude Luttikhuis en een blokpunt van Loes Engbers – Hollink kon Set-Up het gevaar afweren. Niets was beslist bij 24-24. Alles was beslist bij 26-24, na een dankjewel dunk van Loes en toen daarna een Flamingo met de vleugels in het net kwam. Cijfers in deze set: Aanval 8/11, blok 4/0, aces 3/3 en foutenlast 10/11.

Dan moest het maar in de vierde set voor Flamingo’s gebeuren, maar al snel bleek dat dit niet de set voor Flamingo’s zou worden waar ze op gehoopt hadden. Het werd slordig van hun kant en bijna te gemakkelijk liep Set-up naar 9-3 uit. De opwelling naar 9-6 werd met een time out bezworen en vervolgens scoorde de thuisploeg steeds twee punten op eigen serve, waar Flamingo’s er met veel moeite één en heel soms twee tegen de vloer kregen. Bij 20-13 was wel duidelijk hoe het zou gaan aflopen. Verkeerd voor de Flamingo’s. Ze bleven volharden in een torenhoge foutenlast en met veel foute opslagen ging Set-Up daar voor een gedeelte in mee. Het werd 25-18. Cijfers in deze set: Aanval 7/7, blok 2/1, aces 3/1 en foutenlast 9/13.

Set-Up ’65 had de winst binnen. Na drie enerverende sets ging de wedstrijd in de laatste set een beetje als een nachtkaars uit. Maar geen enkele Set-Up fan, die dat een probleem vond. Zoals gezegd, de winst was binnen!

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Springendal Set-Up ’65.