Flamingo’s pikt setjes mee bij Set-Up ‘65

DSC_4808

VoV, 26-09-2016. 10:45 uur. Gistermiddag was eredivisiedebutant Flamingo’s, dat volgend seizoen onder de naam Flynth Flamingo’s Activia op het hoogste niveau in Nederland zal uitkomen, overigens de geuzennaam Roze Vogols blijft gewoon bestaan dachten wij, voor een oefenwedstrijd te gast bij ‘vice Meister’ Springendal Set – Up ’65 in Ootmarsum. Wellicht vond de een of ander dat er nog wat recht te zetten was vanwege de halve finale van de Nevobo Beker, waarin Set – Up ’65 de Roze Vogols de weg naar mogelijke ‘eeuwige roem’ versperde.

In de openingsset lag het initiatief al vlot bij de thuisploeg. Christie Wolt serveerde Set – Up naar een 6-2 voorsprong en even daarna maakte een tweede serveserie het gat naar 12-5.  Op 12-8, na twee blokpunten van de Roze Vogols, haalde Brahim Abchir de ploeg naar de zijlijn. Onder andere twee aces van Loes Engbers – Hollink brachten het verschil weer op zes punten bij 15-9. Flint Flamingo’s Activia ging vervolgens drie keer in de fout, de foutenlast was in de eerste set toch aan de hoge kant, waardoor de stand naar 19-11 werd getild. Slordige aanvallen van de thuisploeg zorgden voor puntjes voor de gasten, Steffi Janshen scoorde nog wel, maar het verschil was te groot om nog bedreigend te worden. Set-Up won met 25-20.

In de tweede set lieten de gasten zich in de beginfase weer naar een forse achterstand spelen (8-3, 11-5), maar in twee servebeurten hadden ze het verschil daarna weggewerkt (12-12). Ook de tweede demarrage van de thuisploeg naar 18-16 werd gepareerd. Bij 18-19 was er even een voordelig verschil voor de roze kant van het net, Set –Up nam bij 21-19 de leiding weer over, maar de Vogols bleken zo flexibel als drie elastiekjes te zijn en hadden bij 22-23 weer van positie gewisseld. Ilse Oude Luttikhuis scoorde 23-23, Christie Wolt blokkeerde het setpoint tegen de vloer.  Flamingo’s was echter nog niet verslagen. Na de Set-Up foutserve scoorden een middenaanval en een ace via de netband de twee winnende punten voor 24-26.

Het duurde even voordat Flamingo’s in de derde set weer bij de les was. In het begin bleven ze maar kadootjes uitdelen, acht punten voor Set – Up tot aan een 11-7 stand, daarna herpakten ze zich en met een mooie serveserie gingen ze na de erover naar 11-12. Vervolgens bleef het gelijk opgaan tot aan pakweg 20-21. Blokkerend dwong Flamingo’s Set – Up in de time out nadat de roze muur boven het net voor 20-23 had gezorgd. Op de side out werd het 22-25 en 1-2 voor de gasten.

Dat het op het eind van de vierde set nog spannend werd mag eigenlijk en klein wondertje heten. Als we u vertellen dat de gasten uit Gennep in deze set totaal 15 keer voor Set – Up scoorden. Dat houdt in dat hun eigen aanval geweldig op dreef was, hun verdediging als een tierelier stond  te verdedigen of dat Set – Up ook dapper meedeed aan het kampioenschap fouten maken. Het laatste was het in ieder geval niet, eerder een combinatie van de eerste twee factoren.

Na een gelijkopgaande strijd in het begin (4-4, 8-8, 12-12) kon de ploeg van trainer coach Jacek Ziemba zich licht voordeel verschaffen bij de tussenstanden 13-15, 15-18 en 19-22. Bij die stand nam Set – Up de tweede time out. Vier keer ging Flamingo’s achter elkaar in de fout, waardoor de stand op 23-24 kwam. Het Ootmarsumse blok scoorde 24-24, de jarige Melanie Grob maakte 25-24 met een slimme doortikbal, waarna een kill block van Ilse Oude Luttikhuis de set in het voordeel van de thuisploeg besliste. 2-2 en dus verlengen.

Set –Up had vlot een 7-3 voorsprong opgebouwd, onder andere door en paar aces. Pas bij 10-4 kreeg Flamingo’s weer wat grip op de gang van zaken binnen de lijnen en liep in naar 12-9. Met een driepunter maakte Set-Up een eind aan deze oefenpartij, die voor beide teams en coaches ongetwijfeld van waarde zal zijn geweest in de aanloop naar het nieuwe seizoen.

gh@ Vizier op Volleybal. Archieffoto Set – Up ’65.