Flamingo’s sluit 2016 winnend af

1617TeamfotoFlynth

VoV, 18-12-2016. 11:00 uur. Debutant Flynth Flamingo’s Activia heeft 2016 afgesloten met een 3-0 overwinning (25-13, 25-21 en 25-21) op hekkensluiter Oskam Taurus, en een keurige gedeelde vierde plaats in de Eredivisie van het vrouwenvolleybal. Door de eigen overwinning en de resultaten van de concurrenten zagen de Roze Vogols de afstand met de top drie weer slinken.

Dat Flynth Flamingo’s Activia tegen de nummer tien uit de Eredivisie revanche wilde voor het puntverlies dat de ploeg op 30 oktober leed in Houten tegen Taurus was in de eerste set duidelijk. Tot 6-6 hield de rode lantaarndrager de thuisclub bij, maar bij de eerste tempoversnelling haakten de Houtense dames af. Met 25-13 ging de set naar de Roze Vogols.

Het gemak waarmee de eerste set binnengehaald werd, was in de tweede set niet meer te bekennen. Flynth Flamingo’s Activia hield steeds een kleine voorsprong. Door een veel hogere foutenlast bij de dames van trainer Ziemba, bleef Oscam Taurus hopen op de setwinst. Na het bereiken van de big points trok het samenwerkingsteam uit Gennep en Sint Anthonis de tweede set ook naar zich toe.

De -naar maatstaven in de Eredivisie- smalle Houtense selectie, had in de derde set lange tijd uitzicht op de setwinst. De acht speelsters van coach Roper vochten voor hun laatste kans. Een weinig geconcentreerd Flynth Flamingo’s Activia werd wakker bij een 12-16 achterstand. Die werd in een fractie van tijd weggepoetst. Met time outs probeerde Taurus – coach Roper het verblijf te rekken maar het bleek uitstel van executie. Dat Flynth Flamingo’s Activia drie matchpoints nodig had om de drie punten binnen te halen, deerde slechts een enkeling. Met 25-21 werd nog binnen 70 minuten de wedstrijd afgesloten.

Trainer Jacek Ziemba was tevreden. Hij zag dat zijn ploeg op koers bleef in de jacht om plaats in de top zes in de hoogste divisie. “Op dit niveau win je niet zo maar een wedstrijd. We wilden revanche voor de wedstrijd in Houten, en dat is gelukt. Het is mooi dat de door het verlies van Eurosped TVT een plaats geklommen zijn. We sluiten het prachtige 2016 daarom uitstekend af.”

gh @ VoV, bron Jos Gröniger, PR-commissie Flynth Flamingo’s Activia / Stichting Flamingo’s Activia Stichting Topvolleybal (FAST).