Flamingo’s vergeet zichzelf te belonen

JoepvanderHeydenHoog niveau volleybal spelen, maar uiteindelijk toch met lege handen staan, het overkwam Flamingo’s zaterdag tegen koploper CSE / VC Zwolle: 1-3.

Vooral in de eerste set hing een stunt in de lucht. De thuisclub kwam op een 24-19 voorsprong en had de setwinst voor het grijpen. Maar vanaf dat moment blokkeerde de jonge Gennepse formatie. Het lukte niet het laatste punt te maken. Op 24-24 dacht Flamingo’s het 25e punt te maken. Maar de scheidsrechter die eerst het punt aan de thuisclub had gegeven, draaide na protest van Zwolle en overleg met de tweede scheidsrechter zijn beslissing terug. In plaats van voor een dubbelfout te fluiten gaf hij het punt aan Zwolle: 24-25 in plaats van 25-24. Verbouwereerd zag de thuisploeg de koploper ook de setwinst binnenslepen: 25-27.

In set nummer twee ging de winst wel naar de thuisploeg: 25-22, waarmee er weer kansen waren om de lijstaanvoerder van de topdivisie pootje te lichten. Zwolle kwam op 18-22, Flamingo’s kwam terug op 20-22, maar daarmee was de koek op: 20-25. Moedig strijdend ging Flamingo’s ook in de vierde set ten onder: 19-25. “We zijn vergeten ons te belonen voor het goede spel”, concludeerde coach Joep van der Heijden.

Toch mocht de ploeg tevreden zijn. In de eerste wedstrijd tegen de aanstaand kampioen en daarmee toekomstig eredivisionist werden de Roze Vogels nog compleet weggespeeld. Nu werd de huid duur verkocht en werd  Zwolle tot het uiterste gedreven.

(Wedstrijdverslag van Herman Wissink, PR Flamingo’s dames 1)