Fusion veilig, Reflex wint van Zaanstad

AlgemeenBalRSZARBO Rotterdam Fusion heeft zich gisteravond in de play-out poule veilig gespeeld. En komt volgend jaar dus ook weer uit in de Eredivisie bij de mannen. In de uitwedstrijd bij SSS Barneveld namen de bezoekers een 1-3 zege mee naar Rotterdam en kwamen daarmee op 13 punten uit 4 wedstrijden. Hun achtervolgers gaan met elkaar uitmaken,  wie er gaat degraderen. Floorever Reflex deed goede zaken door in Kampen met 3-1 van Zaanstad te winnen en kwam 2 punten voor op SSS en Zaanstad. ( 7 om 5). Reflex speelt nog thuis tegen SSS en Zaanstad en SSS staan in de laatste wedstrijd tegenover elkaar. Dan gaat Reflex bij Fusion op bezoek.

Fusion kwam in Barneveld op een 1-0 in sets achter via 25-18. SSS had bij 17-14 drie punten voor en gaf die niet meer af, liep daarna van 21-17 naar 24-17 uit en maakte het vervolgens af. Ook het begin van de tweede set was nog hoopgevend. Tot 9-1 ging het gelijk op, daarna sloeg Fusion eerst een gaatje naar 11-15 en toen een gat naar 12-21. Met 16-25 werd de setwinst binnengehaald door de gasten. Met 4-0, 8-5 en 10-6 werd een ruime marge door SSS in de derde set bij elkaar geslagen. Daarna kantelde de set, Fusion kwam terug en in de eindfase (22-22,  23-23) hadden ze de sterkere zenuwen en sloten met 24-26 af. De vierde set was weer duidelijk voor de gasten. Via 17-25 werd het Eredivisieschap met in ieder geval één jaar verlengd.

Reflex en Zaanstad deden bijzonder weinig voor elkaar onder. Na twee sets was er zelfs volledig evenwicht. De 22-25 en 25-22 gaf geen van beide teams ook maar een puntje voordeel.  Zaanstad had na 12-12 in de eerste set afstand genomen (14-16, 17-21), Reflex deed dat na 13-12 in de tweede. De derde doorgang bleef tot het eind spannend, pas op 24-24 kon Reflex de beslissende klappen uitdelen. En in de vierde set ging de setzege via 25-21 naar de thuisploeg.  Robin van Capelle scoorde voor Reflex 23 punten, Kay Hulsebos pakte 4 blokpunten. Bij Zaanstad kreeg Hidde Uittenbosch 14 treffers acht zijn naam.