Geen punten voor Volley Meerkerk D1

1stedivisielogoRvRrvs

VoV, 17-10-2016. 12:59 uur.  Afgelopen zaterdag stond voor Volley Meerkerk Dames 1 (een van de) meest verre uitwedstrijden op het programma tegen SOMAS/Activia Dames 1 in Sint Anthonis. Voor één auto bleek het wel een hele verre wedstrijd. Want na 2,5 uur kwamen zij, een uur later dan verwacht, dan ein-de-lijk aan op plaats van bestemming. Wat er precies misging is tot op de dag van vandaag niet duidelijk… Gelukkig kregen wij, van zowel de scheidsrechters als van de tegenstander, alle tijd voor de warming-up en begon de wedstrijd uiteindelijk maar een kwartiertje later.

In de eerste set bleek al snel dat het jonge team van SOMAS goed en georganiseerd volleybal speelt. Mooie service, snelle aanvallen en veel variatie. Het ging even gelijk op maar toch maakten zij al snel het verschil. Met 25-18 werd de set makkelijk weggegeven. In set twee keken wij lange tijd tegen een grote achterstand aan. Toch wisten wij ons terug te knokken, mede door teamwork en een goede service serie van Veronique . Toch was het wederom SOMAS dat boven de twintig het verschil wist te maken: 25-21.

Op naar set 3, helaas konden wij geen moment ons eigen niveau halen en leek SOMAS steeds beter in haar spel te komen. Met wederom hele duidelijke cijfers wonnen zij ook set 3 en daarmee de wedstrijd. In de bonusset ging het lange tijd gelijk op. Even leek het erop dat wij in deze set een opleving hadden en wisten zelfs op voorsprong te komen. Helaas bleek het tegenovergestelde waar en won SOMAS ook de vierde set: 25-19.

Grote verschillen tussen beide teams in deze wedstrijd waarin de complimenten naar het jonge team uit Sint Anthonis gaan. Zij lieten mooi technisch en degelijk volleybal zien waar wij geen antwoord op hadden.

Volgende week mogen wij in de tweede ronde van de beker laten zien wat we kunnen in de zware wedstrijden tegen VCN dames 1 (uitkomend in de eerste divisie) en Utrecht dames 1 (uitkomend in de topdivisie) in de Oostgaarde in Capelle Aan Den IJssel om 12.30 uur en 14.30 uur.

gh @ Vizier op Volleybal. Verslag van Volley Meerkerk dames 1. Foto Rudy van ’t Rood.