Geflatteerde zege WVC Volley bij debuut

1617debuutmannen

VoV, 7-10-2016. 14:00 uur. Gisteravond hebben de mannen van WVC Volley uit Wierden hun debuut gemaakt in de Promotieklasse. Voor het eerst een optreden in deze klasse, na het fantastische seizoen vorig jaar in de 1ste klasse. De verwachtingen voor dit seizoen zijn hoog, hopelijk kunnen we deze verwachtingen waar maken.

De eerste wedstrijd geeft genoeg stof tot nadenken, de uitslag doet vermoeden dat beide teams erg aan elkaar gewaagd waren, echter wanneer je de wedstrijd terugkijkt is het duidelijk dat WVC volley HS1 geluk heeft gehad dat ze gewonnen hebben.

De heren begonnen stroef met weinig bezieling, misschien lag dit wel aan de voorbereiding (geen koekjes bij de koffie). Feit was dat ze deze set niet sterk zijn begonnen, maar uiteindelijk door een aantal individuele acties de winst hebben gepakt met 20-25.  Tweede set hetzelfde beeld, slecht verzorgd spel aan WVC kant en Aastad dat steeds beter in het spel kwam. Uiteindelijk verdiende winst voor Aastad met 25-22.

Dan komt de altijd belangrijke 3de set. Deze set begon WVC met twee frisse spelers, die het beiden goed oppakten en de winst in deze set hebben veilig gesteld (22-25)  Je zou zeggen dat WVC Volley in de voorgaande sets voldoende gewaarschuwd was  voor de inzet bij Aastad. Niets was minder waar, ook in de 4de set keken ze weer tegen een vroege achterstand aan. Aastad was sterk aan het verdedigen en WVC kon de ballen maar niet goed bij de spelverdeler krijgen. Deze set werd dan ook met duidelijke cijfers verloren (25-17).

Nu dan de 5de set, een loterij, welk team haalt de overwinning binnen, dat was de vraag vooraf. Aastad begon net als vorige sets scherp en leek de zege niet te kunnen ontlopen. Toch was het WVC die, bij wisselen van kant (gebruikelijk in de 5de set wanneer een team 8 punten heeft) een voorsprong had (8-7). Nu kwam het aan op karakter en vechtlust. Gelukkig hadden de mannen van WVC toch nog een potje vechtlust gevonden, de reserves werden aangesproken. Tot aan het einde van de set bleef het spannend, maar de heren van WVC wisten toch de laatste set en daardoor ook de wedstrijd winnend af te sluiten 13-15.

Het seizoen dus met een 2-3 overwinning begonnen, lekker dat we gewonnen hebben, maar verlies was dichtbij, welke ook niet geheel onterecht zou zijn geweest, gezien het spel en de getoonde inzet.

Om positief af te sluiten, er zijn nog voldoende groeimogelijkheden voor dit heren team. Op naar de volgende wedstrijd, volgende week vrijdag 14 oktober in de eigen sporthal in Wierden tegen de mannen van Havoc HS1 uit Haaksbergen.

gh @ Vizier op Volleybal Verslag van Arnold Hilberink. Foto idem.