Gent begint pay offs met nederlaag

In de eerste wedstrijd van de play – offs leed thuisploeg VDK Gent een nederlaag. Hetkwam in alle onderdelen tekort waardoor Kieldrecht zonder briljant te spelen vrij makkelijk de wedstrijd naar hun hand konden zetten.

In de eerste set nam Kieldrecht een droomstart,  wat bij 1-5 al een time out opleverde van coach Stijn Morand van Gent. Kieldrecht diepte de kloof nog uit via topscoorster Kaja Grobelna wat een eerste deelwinst op de bordjes plaatste bij 16-25. In set twee bleef Gent aanklampen tot 8-9 maar Strumilo en Grobelna, geholpen door wat fouten bij de thuisploeg,  sloegen een kloof bij 10-17. Ook die achterstand kon niet meer weggewerkt worden en Grobelna klaarde de klus met 13-25. In set drie begon Gent vrij goed onder impuls van Lise De Valkeneer en met een goed blok tegen Sarah Cools stond het 5-6. Grobelna en Lemmens zorgden met 4 punten op rij voor een 10-16 tussenspurt waardoor de uitzege van Kieldrecht een feit werd: 16-25.

In de play – off 1 poule, om het kampioenschap, wordt vandaag nog Charleroi tegen Oudegem gespeeld.  De play – off 2 poule, om degradatie, heeft er ook al één wedstrijd opzitten. Daar won Datovoc Tongeren met 1-3 bij Michelbeke, versloeg Zoersel Blaasveld met 3-0 en leed Oostende een 3-1 nederlaag in de uitwedstrijd tegen Farciennes.  Ook in deze poule wordt vandaag en morgen de tweede ronde gespeeld.

(Bron verslag Geert Degraeve, VDK Gent )