Geslaagde zaterdagavond PDK D1 in Assen

1stedivisielogoRvRrvs

VoV, 18-10-2016. 9:45 uur. Na een drankje en wat gegeten te hebben was het afgelopen zaterdag weer show time voor dames van Prima Donna Kaas Huizen! Onze passer / loper Lisanne was nog niet inzetbaar vanwege haar enkelblessure maar gelukkig hadden we dit keer ook Femke uit dames 2 weer mee. Ook hadden we spelverdeelster Savanna uit dames 2 mee. Na een goeie warming up gedraaid te hebben waren we paraat om een goeie pot te gaan spelen.

De 1e set waren we meteen op dreef. De service druk lag prima zodat de dames van Assen onder druk kwamen te staan. Het plaatje klopte bij Huizen gewoon, echter zakten we in de eindfase ietsjes in. We gingen afwachten wat zij gingen doen in plaats van ons eigen spelletje aan te houden. Maar toch als resultaat hadden we de set in de pocket met 19-25. Goed begin van de avond.

De 2e set wisselden de rollen zich om: Assen had de slag te pakken. Doordat de service druk bij ons afnam, kon Assen het spelletje makkelijker spelen. Veel onnodige service fouten aan onze kant. Passend waren we deze set niet best. Na veel geworstel en wat time-outs aangevraagd te hebben door onze coach Elroy Bezemer, lukte het ons toch niet om de set binnen te halen en verloren wij deze helaas met 25-23.

Na deze teleurstelling lieten we ons  letterlijk en figuurlijk niet uit het veld slaan. De vechtlust was weer volledig aanwezig net zoals bij de 1e set.

De 3e set startte Prima Donna Kaas met een flitsende service serie van onze spelverdeelster Yara, waardoor we een flinke voorsprong hadden. Verdedigend waren we er ook weer scherp bij, dus konden we aanvallend ook lekker scoren. De service lag bij iedereen weer goed deze set wat dus gunstig uitpakte. Ook lag de pass beter dan de voorgaande set. Er zaten ook nog eens lekkere ‘kaasblockjes’ bij waardoor het net allemaal leuker werd en het gejoel duidelijk domineerde. Eindstand van deze set: 18-25 voor de meiden uit Huizen.

De 4e set: Tja, wat zal ik daar van zeggen? Dit was meer dan formidabel.  Dankzij Yara, die aan serve begon, stonden we 0-8 voor..  heerlijke service serie. Assen wist zich niet staande te houden. Ondanks dat er halverwege de set extra support kwam voor dames uit Assen, lieten de Prima Donna Kaasjes zich niet afleiden, met als gevolg dat we deze set dik hadden gewonnen. Met volledige overtuiging en ‘kaas passie’ pakten wij deze set met 12-25.

Na deze 1-3 overwinning hebben we de avond afgesloten met de Mac natuurlijk! Geslaagde avond zou ik zeggen. Onze volgende competitie wedstrijd zal pas over twee weken plaatsvinden. Volgende week bekerwedstrijden in Koog aan de Zaan. Daarna gaat Huizen thuis vlammen tegen Pharmafilter US DS1 om 20:00 uur.  Schroom vooral niet om ons te komen aanmoedigen, tot dan!

gh @ Vizier op Volleybal. Bron Sponsering en PR PDK. Foto Rudy van ’t Rood.