Geweldige bekerstunts van Jokers VC en Sovoco

VoV, 03-12-2023. 8:04 uur. Het bekerprogramma in de derde ronde bij de mannen bestond gisteren nog uit vijf wedstrijden, drie waren er al gespeeld. Zij leverden winst op voor Zaanstad, ZVH en DIO.

De wedstrijden van gisteren waren een mix van Topdivisie teams vs. Eerste en Tweede Divisie ploegen en ook trof de A-Divisie de B-Divisie en was er een onderlinge strijd tussen A-Divisie teams.

Dat was het geval bij Sliedrecht Sport H2 vs. Inter Rijswijk. De ploeg uit Rijswijk had in de competitie op 23 september thuisvoordeel, toen werd met 1-3 verloren, Uit zou het dus tegen de koploper van de B-Divisie, waarin ze zelf 8ste staan, niet makkelijk worden. En dat bleek ook wel, Sliedrecht Sport was met 3-0 via 25-20, 25-16 en 25-13 een maatje te groot voor de gasten.

Makkelijk zou het wellicht ook niet worden voor Jokers VC en Sovoco, die in de Eerste en Tweede Divisie uitkomen en met Madjoe en SV Dynamo Heren2 Topdivisieteams uit A op bezoek kregen. Maar in de beker kan het raar lopen, dat bleek wel weer!

Jokers VC vs. Madjoe (3de in de Topdivisie A) werd een 3-1 zege voor de ploeg uit de Eerste Divisie. Madjoe kon na een 2-0 achterstand in sets (25-18, 25-21) de spanning erin houden door de derde set met 22-25 te winnen. Echter maakte de thuisploeg daarna de klus met 25-22 af.

Sovoco vs. SV Dynamo H2 (7de in Topdivisie A) werd ook met een stunt afgesloten. De thuisploeg stuurde SV Dynamo met een 3-1 nederlaag terug naar Apeldoorn. Ook hier kwam de thuisploeg met 2-0 voor (25-23, 25-19), konden de gasten de wedstrijd verlengen met 22-25, maar kregen met 25-19 in de vierde set het deksel op de neus.

Bij de A vs. de B. Divisie stonden Sudosa-Desto en Peelpush tegenover elkaar in Assen. De thuisploeg had zich deze week met een zege op SV Dynamo H2 verzekerd van de tweede plaat in A, Peelpush is de nummer 4 uit de B groep.

De thuisploeg boekte een 3-1 zege en bekert dus verder. Peelpush kon de derde set met 17-25 voor zich beslissen, maar moest in de andere met 25-21, 25-23 en 25-22 de eer aan de ploeg uit Assen laten.

Volley Tilburg uit B was het gastteam voor Orion Heren2 uit A.  De nummer 6 uit B tegen de nummer 4 uit A eindigde met een 1-3 zege voor de nummer 4 uit A. Orion leverde de derde set met 25-20 in nadat de eerste twee met een ruime 16-25 en een nipte 24-26 waren gewonnen. Via 21-25 verzekerden ze zich van de volgende ronde.