Goede dag voor de Kruijf en Meijners

Robin de Kruijf en Floortje Meijners hadden gisteren met Piacenza een goede wedstrijd ronde. Hun team won met 3-1 van laagvlieger Frosinone en het op de tweede plaatst staande Modena kreeg met dezelfde cijfers een nederlaag bij Novara en moest die tweede plek afstaan aan Conegliano.

Piacenza werd in de eerste set met 21-25 verrast door Frosinone, daarna trokken ze via de setstanden 25-20, 25-20 en 25-21 de winst naar zich toe. De Kruijf was weer best op schot met 13 treffers, Meijners maakte 9 punten. Anne Buijs verloor met Busto Arsizio bij Bergamo. Het werd 3-1. Busto Arsizio won de tweede set met 20-25 en verloor de andere met 25-21, 25-18 en 25-23. Anne scoorde 11 keer, was met 9 punten uit 38 set ups niet erg succesvol.

De overige uitslagen in de Serie A1 waren Urbino vs Conegliano 1-3 en Banca di Forli vs Ornavasso 0-3. Piacenza heeft 36 punten uit 14 wedstrijden, Conegliano is dus tweede met 30 uit 13. Busto Arsizio staat zesde en blijft op 23 punten staan.

In de Serie A2 won Kim Renkema met Pavia thuis van Soverato. Het werd 3-2 via 15-8 in de vijfde set. Daarvoor had Pavia een 0-2 achterstand moeten wegwerken. Kim scoorde totaal 19 punten. Een bijzonder prestatie leverde haar ploeggenote Francesca Devetag, die blokkerend 10 punten liet noteren.

Flore Gravesteijn (11 punten) pakte met Montichiari een 3-0 zege op Consilina. De 25-09 en 25-16 spraken boekdelen, daarna was het met 26-24 nog krap. Montichiari blijft koploper en staat één puntje voor op San Casciano. Pavia staat zevende op de ranglijst.