Goede seizoensstart van Lutheria

1617Lutheria

VoV, 09-10-2016, 12:25 uur. Zaterdag 24 september begonnen we de competitie met een 3-1 overwinning. We mochten beginnen tegen Kerkemeijer Gemini D1, geen onbekende voor ons. We speelden een goede wedstrijd met veel servedruk en aanvallend was diagonaal Jorieke Bodde sterk aanwezig. Echter waren ook de zenuwen zichtbaar in het team. Helaas hebben we één puntje moeten meegeven naar Borculo. De 3e set hebben we nipt verloren met 23-25. De overige sets werd gewonnen met 25-19, 25-10 en 25-17.

Zaterdag 1 oktober op naar Enschede voor een wedstrijd tegen Twente ’05 D1. De onderlinge wedstrijden in het verleden resulteerde vaak in een 5-setter, en zo ook nu weer! De eerste twee sets werd er onder niveau gespeeld en verloren met 25-21 en 25-22. De tegenstander had een goede serve druk, die wij gelukkig steeds beter onder controle kregen en daardoor beter in ons spel kwamen.

Na een wissel aan de buitenkant door Kelly ter Grote binnen de lijnen te brengen ging het nog beter lopen. De vechtlust en het enthousiasme was weer terug en wonnen de 3e set met 23-25. Met deze vechtlust en de juiste wissels die zijn toegepast wisten we ook de 4e set met 18-25 te winnen. Beide ploegen gingen voor de winst, maar gelukkig wisten wij dit naar ons toe te trekken met 9-15. Terugkijkend een wedstrijd met up en downs, maar zeker een mentale overwinning door te winnen na een 2-0 achterstand.

Afgelopen zaterdag werd onze tweede thuiswedstrijd gespeeld tegen Saasveldia D1. Saasveld heeft in de competitie tegen Krekkers D1 en Avior D2 beide keren één setje kunnen pakken. Wij wonnen van beide tegenstanders in de voorbereiding. Bij aanvang was zichtbaar dat Saasveldia een krappe selectie heeft vandaag met maar één wisselspeelster! Ook aan onze kant waren er helaas blessures.

In de 1e set moesten we even warm draaien, maar bij de stand 14-10 namen wij duidelijk de leiding. De pass lag goed mede door een onze libero Marije Vloothuis, waardoor onze spelverdeler het spel goed kon verdelen en we aanvallend goed ons niveau konden laten zien. Dit resulteerde in 25-11 winst.

In de 2e set kon Saasveldia lang bij blijven, maar bij 14-12 namen wij afstand. Het laatste punt werd gemaakt door Sanne de Kinkelder, die met haar omloopballetjes goed wist te scoren vandaag. Met een 25-15 winst op naar de derde set.

In het begin van de 3e set liet Saasveldia haar vechtlust zien, maar wederom bij de stand van 14-10 konden we een grote afstand nemen naar 20-10. Op alle posities werd er aanvallend goed gespeeld. Met name op de diagonaal, waar Jorieke Bodde de ene na de andere bal scoorde. Deze set werd gewonnen met 25-16.

Op naar de 4e set, want 5 punten moest nu zeker haalbaar zijn. Net als in de andere sets ging het gelijk op. Na een 6-5 werd de voorsprong uitgebreid naar een 13-5. Halverwege de set werd de spelverdeling nog gewisseld en kwam Bodyl Berendsen binnen de lijnen, waardoor de buitenaanvallers beter tot hun recht kwamen. Kelly ter Grote kon het publiek nog amuseren met een paar harde aanvallen en mocht met haar serve de wedstrijd afsluiten met een 25-14.

Blij met onze 5 punten, wat resulteert op totaal 12 punten uit 3 wedstrijden. Dit zet ons voorlopig op de 1e plek.

Aanstaande zaterdag spelen wij om 14.00 uur in Mariaparochie tegen Krekkers D2. Dus kom ons aanmoedigen om onze onverslagen status vast te kunnen laten houden!

gh @ Vizier op Volleybal. Verslag van Sanne Visschedijk, Lutheria dames 1. Foto idem.