Houdt VCV in 1AD de p/d buiten de deur?

1stedivisielogoRvRrvs

VoV, 07-04-2017. 6:26 uur. Afgelopen dinsdag werd in Ootmarsum de inhaalwedstrijd Springendal Set-Up ‘65 II tegen van Weering Brainconsultant Donitas II gespeeld. De thuisploeg won met 3-1, de gasten pakten de eerste set met 23-25 en kregen daarna met 25-13 en twee keer 25-20 drie sets op rij tegen. De uitslag brengt Set-Up II op 20-49 en Donitas op 18-18.

Met nog vier wedstrijden te gaan staat de ploeg uit Groningen nu 23 punten achter op de p/d plaats en is dus net als Emmen ’95 gedegradeerd. Voor Set – Up II waren de vier punten een mooie stap verder van de p/d plaats weg. Met nog twee wedstrijden te gaan is het verschil inmiddels tot 8 punten opgelopen, helemaal veilig zijn ze dus nog niet, maar wel een stuk veiliger.

Zaterdag gaat Set Up II op bezoek bij Krekkers, dat met 46 punten uit 20 wedstrijden de veilige haven kan zien, maar er nog niet is binnengevaren. Want de p/d plek wordt ingenomen door VCV Varsseveld, dat 41 punten heeft. De ploeg uit Varsseveld gaat op bezoek in Tubbergen en zal daar punten moeten scoren, competitiepunten wel te verstaan, om in ieder geval tot de laatste wedstrijd het p/d gevaar buiten de deur te houden.

Hun achterstand op Scylla is 3 punten, en Scylla speelt thuis tegen degradant Emmen ’95. De volle buit betekent dan voor de thuisploeg dat ze verlost zijn van alle zorgen en nog één wedstrijd hebben om vrijuit te spelen, zonder welke dreiging dan ook.

Verder nog twee mooie partijen, Dash Vorden krijgt WSV Warnsveld voor de Achterhoek derby op bezoek. Voor WSV is er mogelijk nog een toetje na het seizoen in de vorm van opvullingswedstrijden. Zij staan nu derde met 19-57 spelen zaterdag dus tegen Dash en op 20 april uit tegen Donitas om als laatste bij de kampioen op bezoek te gaan. Rivo is nog een concurrent voor WSV, zij hebben hetzelfde aantal wedstrijden gespeeld en staan vier punten achter hen. Met Donitas als tegenstander zaterdag kon het verschil nog wel eens verder slinken.

Omdat nummer twee Oranje Nassau afziet van het spelen van de opvullingswedstrijden kan dat toetje dus bij WVC of wellicht bij Rivo terecht komen. Overigens staat er voor Oranje Nassau zaterdag ook een leuke wedstrijd op het programma. Zij gaan opbezoek bij kampioen VC Sneek II.

Het programma ziet er dus als volgt uit: Scylla vs Emmen ’95. Dynamo vs VCV. VC Sneek II vs ON. Krekkers vs Set – Up ’65 II. Dash vs WSV en Donitas II vs Rivo.

De huidige stand: Sneek II 20-80 (kampioen). ON 20-64. WSV 19-57. Dynamo 20-56. Rivo 19-53. Dash 20-52. Set-Up II 20-49. Krekkers 20-46. Scylla 20-44. VCV 20-41. Emmen ’95 20-30 (gedegradeerd). Donitas II 18-18 (gedegradeerd).

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy van ’t Rood.