Immers/ van de Velde ook naar achtste finales

VoV, 03-08-2024. 6:00 uur. In poule B speelden Matthew Immers en Steven van de Velde hun derde partij gisteravond tegen de Noorse beachvolleybalgiganten Mol/ Sorum. Immers/ van de Velde hadden één zege en één nederlaag achter hun naam en stonden op 3 punten. Mol/ Sorum wonnen beide partijen in de poule met 2-0 en stonden dus op 4 punten.

Eerder op de dag wonnen Grimalt/ Grimalt van Ranghieri/ Carambula en deze twee duo’s stonden na drie duels op 4 punten. Een aantal dat Immers/ van de Velde ook zeker zou halen en dan kwam het dus op de set ratio aan voor wat betreft de verdeling van posities twee tot en met vier.

Het Nederlandse duo had een moeizaam begin in de openingsset. Na de 3-4 achterstand bij de eerste veldwissel scoorde Mol een aantal punten blokkerend en via een ace werd het 3-9, de tweede veldwissel ging in bij 4-10. Het verschil bleef ruim. Met een marge van vijf (8-13) werd er verplicht gerust, daarna scoorden de Noren nog twee keer voor de 8-15 tussenstand.

Immers/ van de Velde kenden daarna een goede fase, ze scoorden de 11-15, bij 15-17 was de aansluitende treffer in zicht. Die kwam er echter niet, Noorwegen liep uit naar 15-20 en met een foutieve opslag van Steven van de Velde werd de set met 16-21 afgesloten.

In set twee waren de duo’s meer aan elkaar gewaad, ondanks dat Nederland steeds de ploeg in de achtervolging was. Maar de verschillen waren klein zoals bij 3-4 en 7-8. Na de technische time out bij 9-12 sloeg eerst Immers een punt op het scorebord en vervolgens serveerde van de Velde twee aces voor de 12-12 gelijke stand, waarop Noorwegen de time out inging.

Tot 15-15 ging het via de side out gelijk op, het breakpoint van de Noren voor 15-17 gaf hen het beslissende verschil van twee punten. Immers scoorde met een tweede bal de 17-18, van de Velde liet via Noorse handen de 18-19 noteren en de Noorse foutserve hield bij 19-20 de hoop op setwinst in leven. Maar opnieuw werd de set met een foutserve door van de Velde afgesloten.

De drie gewonnen en vier verloren sets gaven Immers/ van de Velde een set ratio van 0,75 terwijl de Chilenen op 0,50 en de Italianen op 0,40 afsloten. Alle drie teams hadden zoals al gezegd één gewonnen en twee verloren wedstrijden in de poulefase,