Jeugd Oranje Jongens begint WEVZA met verlies

VoV, 25-06-2024. 6:02 uur. Jeugd Oranje jongens is voor het WEVZA-toernooi in Palencia in Spanje, waar het achtereenvolgens tegen Duitsland, Portugal en Spanje speelt. Bondscoach Arne Hendriks is met de volgende selectie naar Spanje afgereisd.

• Spelverdeling: Jelle Denkers, Jarno van der Linden
  • Libero: Patrick Dokter, Micha Lammertink
  • Diagonaal: Stef Koezema, Taeke Strikwerda
  • Midspelers: Cas Veerman, Freek Venema, Fijs Folkerts, Thijmen Koppejan
  • Passer Lopers: Jordi van Laar, Boris Thumann, Teun van de Wassenberg, Jarne Flinterman.

De eerste wedstrijd tegen Duitsland werd afgesloten met en 3-0 nederlaag. Al vlot in de eerste set kwam Jeugd Oranje op een achterstand (10-6), het verschil van vier punten liep op naar zeven na een Duits ace voor 13-7.  Oranje knokte terug (14-11), maar haakte ook weer af (18-11) toen Duitsland opnieuw met de opslag scoorde. Na 22-16 maakte Duitsland met twee kill-blocks en een direct punt uit de opslag er 25-16 van.

In set twee kon Oranje tot 8-7 bij Duitsland blijven aanhaken, daarna kwamen ze op achterstand (15-10) waarop de Nederlandse time out volgde. De marge bleef ruim (22-16, tweede time out Nederland). Via een snelle midaanval kwam Duitsland op 24-17 en na de side out zorgde een Nederlandse foutserve voor de 25-18 eindstand.

De derde set was ook een prooi voor onze Oosterburen. Via 18-15 en 20-18 wonnen ze de set met 25-20 en de wedstrijd dus met 3-0.

Vandaag speelt Oranje tegen Portugal, morgen wordt de poulefase tegen Spanje afgesloten.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto CEV.