Jong Oranje stapelt succes op succes

Foto Volleypictures.nl. Marloes Hesselink viert een Oranje punt

In de kwartfinale speelde Jong Oranje vanmorgen (eerste Paasdag) om 11:00 uur ’s ochtends in Pordenone tegen koper Slovenie. De eerste paar punten waren nog niet overtuigend maar daarna was het een en al Nederland dat de punten maakte. Met name door hele goede serve series van Annelies Docter en Celine Keijsers werden de eerste twee sets gewonnen met 25-12 en 25-14. Dit niveau werd niet vastgehouden in de derde set waardoor deze met 25-18 verloren ging. In de vierde set werd er weer netter gespeeld en onder aanvoering van aanvoerder Lauri Luijken werd deze set met 25-20 binnengehaald. Hiermee was de halve finale bereikt.

Na wat rust in de middag trad Jong Oranje om 18:00 uur in Pocia aan tegen het plaatselijke team. De eerste klap was duidelijk voor Oranje aangezien zij al een applaus kregen na het doen van een tikspelletje om de warming up te beginnen. Na het inslaan was het al duidelijk dat de weerstand in deze wedstrijd hoger zou zijn dan in de eerste wedstrijd van vandaag.

Jong oranje wist echter zelf ook een hoger niveau te bereiken dan de eerste wedstrijd. Dit resulteerde in een 25-20 set winst. Daarna was Oranje helemaal los en lieten ze  een uitstekende set  zien, waarbij de tegenstanders werden gedegradeerd tot toeschouwers. Mede door uitstekend aanvallend werk van Celeste Plak werd deze set met 25-9 gewonnen.

Dit hoge niveau wist Oranje niet vol te houden in de derde set bij een stand van 15-20 en daarna 18-22 dacht iedereen eigenlijk wel dat er een vierde set aan zat te komen. Op de serve beurt van Jana Braakhuis wist Marloes Hesselink een aantal kill blocks te produceren waardoor het gaatje snel gedicht werd. Na een spannende slotfase werd dan ook deze derde set binnen gesleept met 26-24. Daarmee plaatst Oranje zich voor de finale morgen om 14:00 uur.

In de finale morgen moet Oranje het verassend genoeg wederom opnemen tegen Northern Lights. Dit Amerikaanse team wist tot veler verassing landen ploegen zoals Slovenië, Zweden, Zwitserland en Hongarije voor te blijven en de finale te halen. Dit wordt dus een herhaling van de poulewedstrijd waarin Oranje door heel hard knokken een achterstand wist om te draaien in een 2-1 overwinning.

Oranje speelde goed en er worden zoveel mogelijk speelsters ingezet. Beleid is dat fit wordt begonnen aan de EK kwalificatie in Bardejov, Slowakije. Het volleybal bal begint daar a.s, woensdag met de wedstrijd tegen Bulgarije en vervolgens donderdag 15.00 uur Zwitserland, vrijdag 20.00 uur Oostenrijk, zaterdag 17.30 uur Slowakije en zondag om 15.00 uur is de afsluiting tegen Azerbeidzjan. Alleen de nummer één gaat naar het EK in Turkije, dat op 18 augustus start. De nummers twee en drie krijgen een herkansing van 12 t/m 15 juli.