Kalinko D1 degradeert na tiebreakverlies in Utrecht

VoV, 03-04-2023. 6:50 uur. Zaterdag 1 april 2023 speelde Kalinko D1 tegen VV Utrecht D2. VV Utrecht had nog een aantal punten nodig om te kunnen handhaven in de Eerste Divisie.

Alhoewel degradatie voor Kalinko onvermijdelijk scheen, wilden de Scheveningers zich niet zomaar gewonnen geven en zoveel mogelijk punten mee terug naar huis nemen.

De eerste set begonnen we met Donna op spelverdeling, Sanne als diagonaal, Maureen en Nienke op midden, Iris en Elena als passer-lopers en Lisa op libero. Kalinko begon de eerste set goed met een lichte voorsprong op VV Utrecht maar kreeg in de loop van de set moeite met punten scoren. Ook de wissels lukte het niet om dit om te buigen. VV Utrecht profiteerde daarvan en won de set met 25-18.

De tweede set begon voor Kalinko in dezelfde opstelling met eenzelfde start als de eerste: nog steeds moeite met de eigen punten te maken. Dit was ook terug te zien in onze spelbeleving. Halverwege de set werden Kirsten en Evelien gewisseld voor Sanne en Donna. Met nieuwe energie lukte het om VV Utrecht meer onder druk te zetten. De aanval op midden liep goed en scoorde veel punten. Daarnaast kregen we ons block beter onder controle en konden de aanval van VV Utrecht stoppen. Hierdoor werd de set in voordeel van Kalinko beslecht: 21-25.

Met een 1-1 stand was nog alles mogelijk in de wedstrijd. De derde set bleven Kirsten en Evelien staan en was Sharon ook in het veld gekomen. De derde set ging redelijk gelijk op tot 8-8. Helaas wist VV Utrecht druk te zetten met hun service. Zij liepen uit tot 13-8 voorsprong. Anouk en Noor kwamen toen het veld in maar door de hoge foutenlast werd de derde set verloren met 21-25.

De vierde set speelde Kalinko goed spel. Er werd veel verdedigd, een aantal mooie blocks en natuurlijk ook prachtige aanvallen. Mede dankzij goede service series behield Kalinko de voorsprong en wist de set te winnen met 25-22.

Dit betekende een 2-2 stand en dus een beslissende vijfde set. De vijfde set leek de energie in het begin weg en keek Kalinko al snel tegen een achterstand aan. Door een mooie service serie kwam Kalinko op 12-13 maar helaas kwam de opleving net te laat en wordt de vijfde set met 15-13 verloren

Ondanks het goede spel een verlies van 3-2. Helaas is door dit verlies de degradatie voor Kalinko dames 1 een feit. Volgend jaar zullen zij uitkomen in de Tweede Divisie. Dit seizoen staan er nog twee thuiswedstrijden op het programma: Aanstaande donderdag 6 april om 21.00 uur spelen de Scheveningers thuis in de Houtrust tegen Inter Rijswijk D1.