Kalinko H1 begint nieuwe seizoen met zege

VoV, 07-10-2024. 6:48 uur. Na een succesvolle bekerronde waarbij het team helaas niet door is naar de volgende ronde, maar zich wel verdienstelijk heeft kunnen meten met goede tegenstanders stond nu eindelijk de eerste wedstrijd van de competitie op het programma. Heren 1 mocht afgelopen zaterdag 5 oktober afreizen naar Culemborg waar het aantrad tegen Shot Heren 1.

Voor het eerst dit seizoen was het volledige team compleet met zowel alle 12 de spelers als ook de volledige technische staf. Nog niet iedereen volledig inzetbaar om te spelen, maar wel de hele groep bij elkaar waarmee het team dit seizoen hoge ogen gaat proberen te gooien in de competitie.

Nadat aanvoerder Durk de toss had gedaan en daarbij ook een kleinigheidje en daarmee waardering voor beide scheidsrechters had gegeven (het was de week van de Scheidsrechter) konden we dan eindelijk beginnen.

De tegenstander was voor ons vrij onbekend, dus dan is het vooral uitgaan van eigen kracht en proberen zo goed mogelijk uit de startblokken te komen. Dit deed de thuisploeg Shot toch wat beter dan de heren van Kalinko. Met een hoge servicedruk en goede blokkering wisten ze Kalinko in het eerste gedeelte van de set voor te blijven. Gelukkig wisten de mannen dit op tijd om te draaien en was het met name Sietse die zijn punten bleef maken en mede daardoor wist Kalinko set 1 en daarmee het eerste punt van dit seizoen binnen te halen met 25-21.

Set 2 ging Shot door met het goede spel waarmee ze ook de eerste set waren begonnen en nu kregen de heren van Kalinko het niet voor elkaar dit om te buigen en was de set duidelijk voor de thuisploeg 25-17 en daarmee dus 1-1 in sets.

Het was duidelijk dat het een wedstrijd zou worden waar er voor elk punt hard gestreden zou moeten worden en waarbij alle spelers (ook de wisselspelers) klaar moesten blijven om hun steentje bij te dragen.

Set 3 lukten het de mannen van Kalinko om het betere van het spel te laten zien en dit resulteerde in setwinst van 25-20. De vierde set zou nu bepalen of het een 3-1 winst (en daarmee 4 punten mee naar huis) zou worden of dat het een beslissende vijfde set zou worden.

De mannen van de thuisploeg lieten wederom zien te beschikken over een hoge servicedruk, goede blokkering en aanvallen die soms lastig te stoppen waren. Een soortgelijk beeld met de tweede set en daarmee dus ook weer winst voor de thuisploeg met 25-17.

De beslissende vijfde set was het Mika die met een goede service serie de mannen van Kalinko op een voorsprong bracht. De voorsprong kwam alleen op het einde weer even in gevaar maar gelukkig waren ze precies op tijd bij de les om de overwinning veilig te stellen en won Kalinko set vijf met 15-13 en daarmee haalden ze de eerste overwinning van het seizoen binnen!

Een mooie teamprestatie waarbij hard werken tot de eerste drie punten van het seizoen hebben geleid. Nu weer een week hard trainen en dan staat volgende week zaterdag de eerste thuiswedstrijd in de competitie op het programma. Om 16:30 uur speelt Heren 1 in sporthal Houtrust tegen VIVES Heren 1 uit IJsselstein Utrecht.