Kalinko H1 wint wisselvallige wedstrijd met 2-3 bij VC WIK

VoV, 21-10-2024. 6:30 uur. Zaterdag 19 oktober reisden de mannen van Kalinko naar Groot-Ammers voor hun derde competitiewedstrijd. Met Jeroen voor het eerst dit seizoen in de basis op de diagonaal positie, stuurde coach Gerard Durk op de spelverdeler positie, Mika en Sietse speelden op buiten, Rens en Patrick op midden, en Nathan nam de libero-positie in.

Vanaf het begin zette Kalinko de thuisploeg onder druk. Dankzij aanvallen van alle kanten scoorde Kalinko aan de lopende band en liep snel uit. WC Wik had weinig antwoord op het snelle en harde spel van Kalinko, en zonder enige moeite pakte Kalinko de winst in de eerste set met 13-25.

In de tweede set begon de thuisploeg sterker en nam een kleine voorsprong van drie punten. Toch duurde het niet lang voordat de bezoekers uit Scheveningen de touwtjes weer in handen namen. Halverwege de set kreeg WC Wik het moeilijk en legde zich neer bij een 20-25 nederlaag, de set ging voor Kalinko.

Voor de derde set paste de coach de opstelling aan. Erik kwam in voor Sietse op buiten, en Daron verving Rens op midden. Kalinko begon moeizaam en stond al snel op een achterstand van 6-2. Een time-out bracht weinig verandering in het spel van Kalinko, dat moeite had om de controle te herpakken. Servicefouten en slechte passing zorgden ervoor dat WC Wik hun eigen spel kon maken.

Ondanks dubbele wissels en het inzetten van Raúl als spelverdeler, kon Kalinko de achterstand niet meer inhalen en stond het 15-6. Bij een 20-9 achterstand vocht Kalinko nog terug tot 19-24. Op een service-reeks van Daron, die vier punten op rij scoorde, sloeg hij zijn vijfde bal in het net, waardoor WC Wik de set won met 25-19.

In de vierde set bleef WC Wik goed spelen, waardoor de Kalinko verdediging hard moest werken. Kalinko had ook in deze set moeite met de passing waardoor spelverdeler Raúl de bal niet goed bij zijn aanvallers kon krijgen. Kalinko liep de hele set achter de feiten aan en bleef op vier punten achterstand, met een eindstand van 25-21 voor WC Wik. Dit betekende een beslissende tiebreak.

In de vijfde set herpakte Kalinko zich snel en begon met een vroege sprint, waarbij ze de eerste vier punten scoorden. Bij een 1-4 voorsprong zette WC Wik alles op alles maar kwamen zij niet dichterbij dan drie punten. De Scheveningers gaven ook alles om de overwinning alsnog binnen te slepen. Uiteindelijk werd de wedstrijd beslist in het voordeel van de bezoekers met 10-15, waarmee Kalinko de wedstrijd won met 2-3.

Reden genoeg voor Kalinko om in de komende vier weken hard te trainen en te verbeteren. De eerstvolgende wedstrijd is op 16 november, uit tegen Lek en IJssel.

gh @ VoV, Foto van en verslag door Nidal Al Qaq, Kalinko H1.