Kalinko Heren pakken geen punten

KalinkobannerRSZ

“Zonde…” aldus het eerste herenteam van Kalinko. De wedstrijd tegen Leyton Heren 1 uit Leiderdorp, de nummer 2 uit de competitie, stond al weken met rood omcirkeld stond. Als deze wedstrijd  gewonnen zou worden, bleef de aansluiting bij de top 3 nog bestaan en daarmee de kans op de PD-wedstrijden. En de kans wás er: de thuiswedstrijd tegen Leyton was met 3-2 gewonnen door Kalinko.

De wedstrijd begon zeer degelijk en gelijkwaardig. Beide teams verdedigden goed, en maakten het elkaar moeilijk met gevarieerde aanvallen. Vooral Kalinko maakte  indruk; de aanval liep van het begin tot het einde goed. Bij Leython was het de verdediging die er het meeste uitsprong. Hierdoor kon Kalinko niet doorzetten en een voorsprong opbouwen om de set naar eigen hand te zetten. De eerste set eindigde dan ook in 28-26 voor de mannen uit Leiderdorp.

Kalinko had de eerste set door de degelijke ‘Duitse’ verdediging van Leython en een aantal twijfelachtige beschikkingen van de scheidsrechters tussen de vingers door zien glippen.

In de 2de set bleef het spel van beide teams er aanvankelijk goed uitzien. Doordat de verdediging van Leython echter als een huis bleef staan, werden de mannen van Kalinko nerveus en viel de gedrevenheid weg. Hierdoor werden er fouten gemaakt en verloren ze de aansluiting met Leython. De tweede set ging met een groot verschil naar Leyton (25-17)

De coach van Kalinko gaf zijn spelers aan het begin van de derde set mee de rust te bewaren waardoor er minder persoonlijke fouten zouden worden gemaakt. Door het wisselen van de spelverdeler werd er getracht deze set met een ander speltype binnen te halen. Kalinko begon heel sterk en bleef de aansluiting behouden. Maar ondanks de goedlopende aanval van Dyvane Job en Robin Westerman lukte het de Hagenaren niet om een voorsprong op te bouwen. Leyton wist de bal voortdurend van de grond te houden waardoor de frustratie bij Kalinko weer toenam. Tot aan het einde van de set gingen de punten gelijk op maar helaas trok Kalinko ook hier aan het kortste eind. De set eindigde in 28-26 voor Leython.

De heren uit Scheveningen waren erop gebrand om in ieder geval de laatste set, en daarmee een punt te pakken en startten vol energie. Maar ondanks het feit dat beide ploegen de hele wedstrijd zeer constant spel lieten zien, bleek Leython op de beslissende momenten de sterkere en zag Kalinko ook de laatste setwinst aan zich voorbij gaan (25-22). Door de indrukwekkende verdediging keerde Kalinko zonder punten terug.