Kangeroe pakt een puntje van Veracles

AlgemeenBalRSZAfgelopen zaterdag speelde Captains***Kangeroe thuis tegen StadsGarderobe Veracles uit Groningen. De gasten zijn met een uitstekende serie bezig, op 7 december 2013 was voor het laatst verloren , daarna volgden de overwinningen elkaar in vlot tempo op. Onder andere koploper DeVoKo en runner up Tornado werden aan de kant gezet. Deze serie bracht de ploeg op de vierde plek op de ranglijst, met directe blik op het podium.

Kangeroe zorgde eind januari voor een stunt door bij koploper DeVoKo, na een onthutsend zwak begin, brutaal de derde en vierde set op te eisen. Daarna was er winst tegen SVS en verlies tegen Sudosa – Desto. Kangeroe staat op de vierde plek van onderen, maar is met Set-Up ’65 II in een pittige strijd verwikkeld voor de p/d plek. Kortom een wedstrijd, waar er voor beide teams het een en ander op het spel stond.

“We begonnen scherp en onze serve liep goed. Via 4-1 naar een 17-14 voorsprong en we zaten lekker in de wedstrijd. Maar richting de twintig werd onze pass minder en we scoorden niet meer. We kwamen nog wel voor met 20-19 maar konden de set niet afmaken en verloren met 22-25. De tweede set verliep bijna gelijk aan de eerste. Hard werken leverde weer resultaat op en er werd gestreden om elk punt. Het ging gelijk op maar aan het eind van de set, maar na de 21-21 gelijke stand moesten we de winst met 22-25 toch aan Veracles laten.

De derde set toonden we aan dat we als team echt wel karakter hebben. We bleven knokken en speelden Veracles met 25-14 de zaal uit. De vierde set kwamen we achter met 15-18 maar knokten ons terug naar 21-22. Helaas konden we niet doordrukken en ging deze set weer naar Veracles, opnieuw met 22-25. Een nipt verloren wedstrijd, maar over ons spel en de getoonde werklust kunnen we als team tevreden zijn.”

(Wedstrijdverslag van Captains***Kangeroe dames 1, via Thomas Pastink. Foto jan van den Noort)