Kay van Dijk belangrijk voor Trentino

Kay van Dijk werd gistermiddag na zijn transfer vorige week vanuit Rusland naar het Italiaanse Trentino meteen ingezet bij de uitwedstrijd tegen Citta di Castello, een middenmoter in de Serie A1. Trentino staat op de vierde plaats. De ploeg van onze landgenoot won met 2-3, zij beslisten de tiebreak met 11-15 in hun voordeel. Kay scoorde totaal 20 punten, van de 43 set ups die hij kreeg sloeg hij er 16 raak, verder serveerde hij 3 aces en blokkeerde 1 kill blok tegen de vloer.

Bij Ravenna tegen Cuneo stond Jeroen Rauwerdink alleen in de 2de set bij Cuneo in de basis. In de andere twee sets had hij invalbeurten. In totaal scoorde hij 2 keer in dit met 3-0 door zijn ploeg verloren duel. Niels Klapwijk was bij Ravenna alle sets present in het veld. Hij had een aandeel van 12 punten in de 25-18, 25-21 en 25-22 winst. Cuneo staat nu vijfde, Ravenna is naar de negende plek opgeklommen.

Verona met Thijs ter Horst leed op eigen veld een 2-3 nederlaag tegen Molfetta, dat voorlaatste in de stand staat. Molfetta nam een 0-1 en 1-2 voorsprong (22-25, 27-25, 21-25) maar kon het in de vierde set niet afmaken, mede vanwege een hoge foutenlast. Verona kwam via 25-21 gelijk, maar verloor vervolgens de tiebreak met 13-15. Thijs was goed voor 6 punten, stond de eerste vier sets in de basis en viel in de tiebreak in.  Bij Molfetta was Giulio Sabbi de held van de dag. Hij scoorde 41 punten!

Overige uitslagen in de Serie A1: Modena vs Macerata 0-3; Piacenza vs Latina 3-0 en Valentina vs Perugia 0-3. Macerata blijft met 47 punten uit 18 wedstrijden koploper, Piacenza is tweede (42 punten, 1 wedstrijd minder) en Perugia is derde (36 punten). Verona staat na de nederlaag van gisteren zesde met 25 punten,  evenveel als het op de vijfde plek staande Cuneo.

In de Serie A2 behaalde Tony Krolis een 3-1 zege op Cantù. Krolis liet 20 punten noteren en werd daarmee topscorer bij zijn ploeg Matera.