Keistad D1 voor derde maal ten onder

1617keistadD1VoV, 10-10-2016. 13:33 uur. Keistad Dames 1 heeft haar derde wedstrijd verloren. Het solide spelende Dinto DS1 pakte alle punten. De Amersfoortse meiden waren ver weg van setwinst (25-18, 25-10, 25-13 en 25-19). Daarmee komt de totaalbalans nu uit op één gewonnen set en elf nederlagen, waarbij Keistad de tegenstander drie keer tot boven de 20 punten partij kon geven.

Van de andere acht sets bleef de teller vaak op 17, 18 of 19 punten steken. “Met uitslagen richting de twintig punten kan je verder bouwen, maar met de uitslag van vandaag ben ik ontevreden. Onze prestatie was onder de maat”, aldus coach Kerkhoven. Hij doelde vooral op de setstanden van de 2e en 3e set. De Keistad dames werden met 25-10 en 25-13 weggestuurd. Twee sets waarin de pass vaak de oorzaak was van het puntverlies.

De wedstrijd had een aftastende beginfase en Keistad DS1 pakt het voortouw met een 5-7 voorsprong, met directe punten van Romy, Judith en Marscha. In de basis stonden verder Demi, Marèn en Amber. Vanaf 9-10 begonnen de eerste fouten in het spel te komen en hierdoor nam coach Kerkhoven op 13-10 een time-out. Een tel later scoorde Judith een mooie cross geslagen bal (13-11).

Daarna volgde een fase met twee rotaties waarin veel fouten achter elkaar gemaakt werden en hierdoor liep Dinto vrij eenvoudig uit naar 16-11. Keistad gaf nog niet op. De meiden knokten zich iets terug in de wedstrijd (18-16). Maar in de eindfase werd vier keer fout geserveerd en hierdoor pakte de thuisploeg eenvoudig de setwinst (25-18).

In de 2e set wisselde Kerkhoven Marscha voor Maike en Amber voor Annemiek. De start van de set was onder de maat (11-0). Veel persoonlijke passfouten van Lysanne, Judith, Maike en Marloes. De meiden bedachten verschillenden pass – oplossingen, er werd gewisseld en een time-out genomen, maar het hielp niet.

Kerkhoven: “De bal dwarrelde ineens naar beneden en werd op verschillende tempo’s geslagen. Mooie passes bleven uit en aanvallende keuzes hadden we nauwelijks. We hadden hier echt moeite mee en dan is zo’n achterstand eigenlijk niet meer in te halen. Dinto bleef solide spelen en maakte heel weinig fouten. Een prachtig geslagen middenaanval van Demi was een van de twee eigen aanvallende punten. Vijfentwintig tegen tien is natuurlijk erg teleurstellend.”

Het volleybalspel is in de 3e set is aangenaam om naar te kijken. De start is voor Dinto dat met twee aanvallende klappen een kleine voorsprong pakte (10-7). Op deze stand volgde de langste rally van de wedstijd, het punt leek naar Keistad te gaan maar het was Dinto dat uit onmogelijke situatie de bal terug wist te brengen en het side-out punt pakte. Gesteund door het thuispubliek drukte Dinto met een goede serviceserie meteen door. Het waren vier pass-fouten van Keistad en het gat was gemaakt (15-7).

“Daarna volgde een opleving, de meiden bleven er in geloven en als je die 11 punten analyseert is de wedstrijd in evenwicht met mooie aanvallende punten van twee jonge talentvolle ploegen, maar het gat was al geslagen en op de stand 20-13 zakten we weer weg. In mum van tijd maakten we twee pass-fouten en twee aanvalsfouten en scoorde Dinto met een middenaanval. 25-13 staat dan op het bord en de wedstrijd is verloren.”

In de vierde set haalde Keistad haar niveau. Met Marèn als middenspeelster werd mooi spel afgeleverd. Marscha stond weer binnen de lijnen en sloeg op 15-15 een prachtig doorgeslagen harde bal en haalde side-out terug. Tot die stand was het een leuke spannende set waarin de verschillen klein waren. De stand blijft gelijk tot 17-17. Demi, Tieke en Marscha werden goed gevonden door de spelverdelers en speelden tactische ballen.

Het blijft spannend maar vanaf 19-19 zijn er zes punten op rij voor de thuisploeg. Opnieuw zijn het persoonlijke fouten waardoor Keistad geen wedstrijdpunt uit Warmenhuizen mee naar Amersfoort kon nemen. “De cijfers zeggen genoeg, 45 punten door onze foutenlast en 28 punten van Dinto. 14 servicepunten van Dinto en 8 van ons. We moeten echt stappen maken met serveren en passen op dit niveau”, licht Kerkhoven tot slot toe.

De cijfers: Keistad 60 punten: aanval 23 punten,  blok 1 punt , service 8 punten, fouten Dinto DS1 28. Dinto DS1 100 punten: aanval 33 punten, blok 8 punten, service 14 punten, fouten Keistad DS1 45 punten.

gh @ Vizier op Volleybal. Verslag van trainer coach Kerkhoven. Foto Keistad.