Keistad D2 verliest thuis van US D4

1stedivisielogoRvRrvs

VoV, 06-04-2017. 9:38 uur. De meiden van Ivo van Beek kwamen lekker uit de startblokken. Kwam dit door de shirtjes die netjes   waren klaargelegd door de geblesseerde Aniek? Assistent Remco Kerkhoven was ook weer van de partij. Hij moest zijn Keistad activiteiten twee maanden neerleggen vanwege een sterfgeval in zijn familie.

Gesteund door de trouwe aanhang slaagde de thuisploeg er direct in een klein gaatje te slaan. Na achtereenvolgens een smash en een aces van Iris en Famke stond het 5-1 voor Keistad. De US dames herpakten zich echter knap en kwamen met een paar sterke services op gelijke hoogte (7-7) en drukte in twee rotaties door tot 12-10. Dat was het moment dat Ivo van Beek zijn team naar de kant haalde en enkele wissels doorvoerde.  Het kon niet voorkomen dat US al vroeg in de wedstrijd Keistad overklaste (10-16). Met een ace en een harde smash en een doortikbal deden Famke, Goud en Iris in de eindfase nog wat terug (13-21), maar kon toch niet voorkomen dat US de eerste set pakte 13-25.

De openingsfase van het tweede set was weer voor Keistad (7-4). Mirthe scoorde twee keer vanaf de diagonaal positie en de thuisploeg hielt het niveau vast en dwong US tot het nemen van een time-out. AVV Keistad DS2 zette door en serveerde sterk in deze set. US4 maakte hierdoor meer fouten en 16-10 kwam op de scoreborden. Keistad liep uit naar 17-12 en 21-16. En een driemeter aanval van Famke bracht de stand op 24-16. En het was aanvoerster Saffira die met een tipbal de set binnen sleepte: 25-16. Van Beek: “Een prachtige set 1-1 in sets met 13 fouten van US en vijf van ons. Je ziet dus dat als wij netjes blijven spelen, wij redelijk overtuigend een set kunnen winnen.”

Het lukte de thuisploeg niet om het goede spel in de derde set voort te zetten. De euforie van de winst van de tweede set werd snel verstoord door twijfel in de opstelling. Een rommelige, misschien wat ongeconcentreerde start, bracht de stand op 4-7, tijd voor een time-out van Van Beek. Een punt later voerde hij een dubbele wissel door. Maartje en Judith kwamen in het veld. Ook aan Amsterdamse zijde was het niet foutloos.

Keistad liet mooie aanvallen zien en de strijd ging lang gelijk op en de ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar het gaatje van drie punten kon Keistad niet dichten (12-16). Daarna zakken de meiden weg. In één rotatie lukte het zeven keer om niet tot scoren te komen en de set was gespeeld (12-23). De punten die daarna nog werden gemaakt waren weer van niveau maar met 17-25 nam US4 opnieuw de leiding in sets.

In de vierde set ging het gelijk op tot 16 punten (8-8), waarna US een lichte voorsprong nam (8-11). Drie aanvalsfouten op een rij waren de oorzaak van dit gaatje. Na een uit gesmashte bal kwam de marge op vier punten (8-12). Alles was nog mogelijk, de coaches zagen strijdlijst en alle ballen werden verdedigd, maar konden niet voorkomen dat de Amsterdamse aanval toch effectiever was.  Vervolg een rotatie waarin de passing van Keistad niet optimaal was. Het sterk serverende US scoorde vijf punten op rij en de wedstrijd was gespeeld.

Aanvallend kwam de thuisploeg weinig meer tot scoren (10-19). Een service van Keistad die buiten de lijnen viel, gevolgd door een bal die via het Keistad blok net buiten het veld landde, brachten US op match point. Dat werd direct met een ace verzilverd: 14-25. “De druk die wij in de tweede set met de aanval en service opbouwden ontbrak in de derde en vierde set. Er zaten fases bij waarin wij erg goed partij konden geven maar  door eigen fouten hebben wij de wedstrijd verloren.”, besluit Ivo van Beek tot slot.

gh @ VoV, verslag van Ivo van Beek, trainer coach Keistad dames 2.