Keistad effectiever in de setfinales

AVVKeistadRSZ“Gistermiddag stond er in onze 3e divisie één wedstrijd op het programma. Waar andere teams genoten van de prestaties van onze schaatshelden via de televisie, liepen de speelsters van US en Keistad warm met de Iphone’s en Samsungs aan het oor om maar niks te missen van de finale ploegenachtervolging.

Keistad stond voor gisteren op een 6e plek met 45 punten uit 15 wedstrijden. US op een 9e positie, met 34 punten uit 16 wedstrijden. De 1e wedstrijd was geëindigd in een 3-1 overwinning voor Keistad.

Keistad begon met serve ontvangst en stond gelijk goed. De eerste side – out scoorde gelijk en de trend voor deze set was gezet. Een side – out set met marges van twee of drie punten. Keistad nam steeds de voorsprong en US liep dit gat elke keer weer dicht. Dit hield US vol tot de eindfase van de set. Waarna Keistad deze set overtuigend met 25-23 won.

De tweede set was een kopie van de eerste. Keistad nam vanaf de aanvang het initiatief (3-0) en US, knokte zich steeds opnieuw terug. Alleen de eindfase verschilde met de openingsset. US stond 22-21 voor, maar Keistad knokte zich met goed spel naast en over US en won ook deze set met 25-23.

Hierna was het verzet van US deels gebroken. En in de volgende set waren de serve reeksen van Keistad langer. Kristy nam op 12-13 Keistad bij de hand en serveerde in één reeks door naar 20-13. Waarna Keistad deze set won met 25-15.

Hierna de laatste “bonus” set. US bleef opnieuw goed bij en nam het initiatief naarmate deze set vorderde. De maximale voorsprong van US was op een moment 18-14 en toen moest Keistad toch echt nog aan de bak. Keistad vocht zich terug, Reneé werd afgelost door Amber. En de stand 23-23 stond binnen no – time op het score bord en alles was deze set weer mogelijk. Maar het terugknokken had zijn tol gevraagd en US scoorde indirect de laatste twee punten. 23-25.

Commentaar trainer coach Floris Verhijde: “We speelden een goede wedstrijd, waarbij vooral ons transitiespel van hoog niveau was. Onze side – out liep vandaag wat minder en daardoor kreeg US steeds de kans om zich terug te knokken. Dit is wel een aandachtspuntje voor de komende periode. “

Starting Six Keistad: Reneé v. Bokkem, Yara v. Keeken, Jiske v. Keeken, Kristy Beyazkaya, Rian Bos, Eva Hilhorst, Eline v. Ooststroom. Stand-ins: Wilma Koeslag, Amber v.d. Berg, Gerdiene Dankers.

Volgende week spelen we om 15:00 uur uit in Amsterdam tegen vv Amsterdam  Een team dat  net als wij goed meedoet deze competitie. Dus bent u in de buurt, kom ons aanmoedigen!