Keistad vecht zich naar derbywinst

IMG_1930 (Kopie)

De goede resultaten van de volleyballers van AVV Keistad in 2016 hebben ook een vervolg gekregen in de derby tegen Sovoco. In een leuke derby, die niet altijd goed, maar wel erg spannend was, konden de mannen van Marcel Ruijterlinde na afloop juichen en de 1-3 overwinning op de fiets mee terugnemen naar Amersfoort.

Onder andere door blessures en daardoor een klein team had Keistad het moeilijk aan het einde van 2015. Maar sinds Jasper de Wijs en Thijs Besseling teruggekeerd zijn van blessures en Jens de Hoogh is aangesloten bij het team heeft Keistad de sprong gemaakt vanuit de degradatiezone naar de middenmoot. Maar door de kleine verschillen op de ranglijst is bijna geen enkel team nog veilig.

De wedstrijd begon voor Keistad dan ook met een behoorlijke tegenvaller. Al bij de warming-up viel Thijs Besseling uit met een knieblessure. Gelukkig kon Jurgen de Graaf gemakkelijk deze positie invullen en moest Keistad de schrik in het begin van zich afspelen. Dit lukte in een volle en gezellige sporthal in Soest aardig. Keistad en Sovoco gingen behoorlijk gelijkwaardig de set door tot Sovoco halverwege de set een gat van vijf punten kon slaan. Ook Keistad lukte het om series te maken in de eigen service hierna en uiteindelijk waren het dus de bezoekers die de eerste set met 19-25 naar zich toe konden trekken.

De wedstrijd ontwikkelde zich verder als de voorgaande derby’s ook uitgevochten werden: kwalitatief niet altijd goed, maar erg spannend en sportief. De tweede set ging ook weer gelijk op en bij een voorsprong van 17-18 in Amersfoorts voordeel was het de diagonaal van Sovoco die zo veel druk wist te leggen op de passlinie van Keistad dat de Amersfoorters geen punt meer wisten te scoren de rest van de set. (25-18)

De derde set herstelde Keistad zich knap en wist het de eigen servicedruk goed op te voeren. De aanvallers van Sovoco konden zich wat moeilijker onderscheiden, al hield de blokkering de ploeg nog op de been. De derde set (20-25) kwam echter niet in gevaar en dus was de voorsprong weer voor de bezoekers.

De 4e set leek een kopie van de eerste. Een 18-13 voorspong voor Sovoco leek een onmogelijke opdracht te worden voor Keistad om de set nog naar zich toe te trekken. Onder aanvoering van oud – Sovoco speler Mark Remmerswaal kon het tij toch net op tijd gekeerd worden en kon Keistad eindelijk de derby weer winnend (24-26) afsluiten. De hoop is wel dat de blessure van Thijs Besseling geen schaduw over de overwinning zal werpen.

Keistad heeft volgende week een vrij weekend, waarna de blik gericht zal worden op de nummer twee van de ranglijst SVS, dat dan op bezoek zal komen.

(Bron persbericht AVV Keistad, foto Jan van den Noort)