Knappe thuiszege Keistad H1

logobal

VoV, 04-10-2016. 6:17 uur. Na de 2-3 overwinning op Ecare Apollo 8 van vorige week was het dit weekend voor AVV Keistad H1 tijd voor de eerste thuiswedstrijd. De promovendus VC Zwolle II was het eerste team dat op bezoek mocht komen in het altijd gezellige sporthal Midland. Net als AVV Keistad is VC Zwolle II het seizoen goed begonnen, met een 3-2 overwinning op VC Voerendaal haalden de Zwollenaren hun eerste drie punten binnen. Meer dan de eerst gewonnen wedstrijd was verder niks bekend over de volleyballers uit Zwolle. Na een korte voorbespreking stond AVV Keistad te trappelen om te beginnen, het was lekker druk in de hal, iedereen was fit, gretig en klaar om keihard te knokken voor elk punt.

Zo gretig en fris als iedereen was, was dat bij de Zwollenaren ook zeker het geval. Vanaf het eerste punt lieten de volleyballers uit Zwolle zien dat ze over heel veel kwaliteit beschikken. Met een sterke pass en veel spreiding aan het net wisten de mannen uit Zwolle heel makkelijk te scoren. Met het vertoonde spel van VC Zwolle had AVV Keistad niet zoveel in te brengen. Deze set ging dus ook vlot en zeer verdiend met 15-25 naar VC Zwolle.

Met een nieuwe service afspraak en zonder wissels was duidelijk dat het niveau aan Keistad zijde echt omhoog moest, wilden ze kans maken op de winst. Met meer service druk en een betere side – out ging het deze set lang gelijk op. Bij een stand van 21-23 leken de gasten ook deze set naar zich toe te trekken. Met hard werken, goed blokkeren en met veel overtuiging lieten de mannen uit Amersfoort zien dat ze er op de spannende momenten ook staan. Met een paar hard diagonaal geslagen ballen van Alwin Hendriks en met op het eind een blokpunt van Jurgen de Graaf en René van der Lugt werd deze set met 27-25 gewonnen door AVV Keistad.

Waar AVV Keistad zich goed terug in de wedstrijd had geknokt, heeft VC Zwolle niet meer het niveau van de eerste set gehaald. Door een sterke side – out, het goede serveren en dit consequent op de zelfde passer bij VC Zwolle had AVV Keistad de controle in de wedstrijd helemaal overgenomen. Ondanks de vier verloren punten op rij aan het eind van de derde set werd deze set redelijk eenvoudig gewonnen (25-20) door de mannen uit Amersfoort.

Hoe soepel de derde set ging, zo slordig ging de vierde set. Met veel service fouten en een aantal aanvallen in het net aan de kant van AVV Keistad, pakte VC Zwolle de leiding. Nog steeds had VC Zwolle het lastig om punten te maken, maar door de hoge foutenlast bij AVV Keistad konden de Zwollenaren er zeker nog een vijfde set uitslepen. Met een stand van 8-12 was er een dubbele wissel aan de kant van AVV Keistad, Mark Remmerswaal en Jens de Hoogh kwamen in het veld en dit was precies wat er nodig was. In een paar rotaties werd de achterstand omgebogen in een voorsprong van 17-14. Het bleef nog even spannend, maar de set werd geconcentreerd en met veel energie uitgespeeld tot 25-22.

Met een 3-1 overwinning waar de mannen van AVV Keistad heel blij en trots op mogen zijn, staat er volgende week een zware wedstrijd te wachten. Om 17:00 speelt AVV Keistad tegen Reflex uit Kampen in Kampen. Reflex is op papier één van de titelkandidaten en het belooft dus een mooie volleybalwedstrijd te worden.

gh @ Vizier op Volleybal. Verslag Djim Baas, AVV Keistad heren 1. Foto Jan van den Noort.