Laatste topduels, eindstand en OS-tickets VNL-dames

VoV, 16-06-2024. 17:21 uur. Naast de wedstrijden waar het ging om tickets veilig te stellen voor Paris (Nederland vs. Zuid-Korea) en Bangkok (Japan vs. USA) werden er voor de eindrangschikking en dus de koppeling in de kwartfinales nog een aantal belangrijke wedstrijden gespeeld.

Duitsland vs. Thailand hoorde daar niet bij. Dat werd een 3-0 zege voor Duitsland. Als organisator van de VNL-Finals is Thailand sowieso geplaatst, ook al sluiten ze als de nummer 13 van de ranglijst af.  Duitsland versloeg Thailand in drie sets en sloot zo het toernooi met een mooie zege af. Met 25-18, 25-21 en 25-20 waren ze drie keer de betere partij.

Bij Servië vs. Italië mocht Italië bij een driepunter nog hopen op de tweede plaats, maar was afhankelijk van andere wedstrijden. Italië liet het duel door de B-ploeg spelen. Met 20-25, 25-20 werd het 1-1 in sets. In de derde set pakte Italië de winst met 23-25, in de vierde set sloten ze met 22-25 af, na 21-23 werd de set via drie foutserves beslist.

Turkije vs. Brazilië was de ene topper. De nummer één van de FIVB World Ranking tegen de nummer 1 in de huidige VNL-competitie. Daar mocht je vuurwerk verwachten, tenminste als Turkije genoeg hersteld was van de inspanningen tegen China gisteren. Toen met 2-3 werd verloren.

Brazilië maakte in dit duel korte meten met Turkije. Via twee keer 14-25 kwamen ze op 0-2, in deze sets was het helemaal niet spannend. Na 8-8 in de eerste liep Brazilië uit naar 11-16 en sloot met ruim voordeel af. In de tweede set namen ze meteen een 1-7 voorsprong en na 2-16 namen ze afstand tot 12-23. In de derde set kwam Turkije van 10-16 en 11-19 nog terug naar 18-21, daarna nam Brazilië afstand naar 18-24 en won met 19-25.

De topper China vs. Polen sloot de dag in Hong Kong af. Na de winst van gisteren tegen Turkije had China deelname in Bangkok veiliggesteld, nu ging het erom te proberen nog een paar plaatsjes te klimmen in de eindstand, waar ze voor begin van dit duel op de zesde plaats stonden en Polen de tweede plaats bezette. China won met 3-0 via de setstanden 25-23, 25-15 en 25-19. Alleen in de eerste set was het spannend, daarna toonde de thuisploeg zich een stuk sterker dan de Poolse ploeg.