Luini/ Poiesz naar strijd om de medailles in Leuven

VoV, 21-07-2024. 6:07 uur.  Lisa Luini en Desy Poiesz hebben zich via twee kwalificatieronden, de poulefase, de Round of 12  en de kwartfinale geplaatst voor de halve finale van het CEV Future toernooi in Leuven. Hun tegenstander daarin wordt het Amerikaanse duo Madelyne Anderson en Brook Bauer, dat dezelfde weg aflegde om bij de laatste vier te komen. Vanmorgen om 10:00 uur staan de teams tegenover elkaar en gaan ze de strijd aan voor de finaleplek.

In de zogenaamde Round of 12, de achtste finale, wonnen ze met 22-20 en 21-19 van het Poolse duo Lodej/Kielak. In een gelijk opgaande eerste set had het NL-duo in het middendeel licht voordeel (14-11, 16-14) maar was er weer evenwicht bij 18-18. Na 20-20 maakte Nederland de set uit. En in de tweede set werd het na 19-15 nog spannend bij 20-19, ook nu was het laatste punt voor Luini/ Poiesz.

De kwartfinale speelden ze tegen het Belgische duo Ruysschaert/ Van den Broeck, Dat werd een 2-0 zege via de setstanden 21-15 en 21-16.  Het BTN-duo zag in de eerste set een ruime 16-9 voorsprong bijna verloren gaan (16-14), herpakte zich toen en won met afstand. In de tweede set werd 13-12 een 15-12 tussenstand en na 18-16 scoorden Luini/ Poiesz de laatste drie punten voor de 2-0 zege en de plek in de halve finale.

Bij de mannen sloten Penninga/ Heemskerk het toernooi als negende af. Via een walkover in de verliezersronden van de poule werd een plaats in de Round of 12 bemachtigd. Daarin leden ze een 2-0 (14, 18) nederlaag tegen het Duitse duo Sagstetter.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FB Beach Leuven.