Matchfixing bij US ( C ) voorkomen!

USteamfoto“Door incompetentie van de bond mocht US ( C ) weer een keertje op donderdag spelen. Op het programma stond een wedstrijd tegen de jonge trainingsbeesten van het tweede. Nu is het natuurlijk al bijzonder dat er twee teams van dezelfde club in dezelfde competitie spelen, maar het is helemaal bijzonder dat de wedstrijden dan zo worden ingepland dat het tegen de regels van de competitie ingaat. En wie mag dat probleem weer oplossen? Juist de clubs zelf. Enfin, er werd dus op een donderdag een wedstrijd gespeeld. En daar is US niet zo goed in. We hadden namelijk alle wedstrijden die op donderdagavond werden gespeeld verloren.

Voor de wedstrijd werd duidelijk dat Koning niet aanwezig kon zijn bij de wedstrijd. Hij is immers net papa geworden en moest oppassen. Om het aantal spelers weer aan te vullen tot twaalf werd er een libero ingevlogen vanuit Italië. Deze libero a.k.a. Dodo brengt het aantal officiële spelers van US heren 1 op vijftien en is de vijfde speler die dit seizoen op de libero positie speelt.

Intussen wordt US heren 1 dus een behoorlijk internationaal gezelschap, bestaande uit een Braziliaan, een Italiaan, een aantal Nederlanders, een Belg en een Fries. De hoeveelheid nationaliteiten levert af en toe een Babylonische spraakverwarring op, maar gelukkig is Van Leeuwen altijd aanwezig om in steenkolenengels de onduidelijkheden op te lossen. Zo omschreef hij onze nieuwe libero als ‘the rabbit from the high hood’.

En the rabbit deed het goed, zelfs zo goed dat de ouwe rotten van US-2 niet meer wisten wat ze moesten doen. Een gevoel wat ze drie sets lang hebben gehad. In de vierde set ging dat anders. Een 4-0 overwinning zou lijken op matchfixing en nu kan de NeVoBo niet zo goed plannen, maar ze is wel fel tegenstander van matchfixing. Matchfixing levert minpunten op en die kan US ( C ) niet gebruiken. Met veel foutservices werd het masterplan netjes uitgevoerd en US2 kreeg de 4de set cadeau.

Wederom een 3-1 overwinning voor US, een goede uitslag. Mooie bijkomstigheid is de titel kampioen van Amsterdam wordt behouden. Het verlies van de laatste set leverde dan wel wat praatjes op van het tweede, maar aanvoerder Diepeveen reageerde daar zeer nuchter op: “Oude bokken hebben stijven hoorns.” Toch was het de arbiter die de quote van de avond had. Zijn opmerking “Als scheidsrechter zie je niet veel van het spelletje” leverde hier en daar wat gefronste wenkbrauwen op. Volgende week mag US aantreden tegen het tweede team van Peelpush, een vereniging waar we nog een appeltje mee te schillen hebben.

(Wedstrijdverslag Jaap Andre, US ( C ) Amsterdam )